May 22, 2011

WISHLIST : VAIO® Y Series Laptop

5 comments:


AMD® Dual-Core E-350 (1.60GHz)
Genuine Windows® 7 Home Premium 32-bit
Features: 11.6" LED backlit display, 4GB RAM,
500GB HDD, AMD graphics, HDMI™ out,
1.46kg (including battery)
Price: RM2,000++ (excluding the black laptop sleeve)



nota kaki : jalan-jalan kat JUSCO bandaraya melaka semlm, berkenan sgt laptop ni! as at now, tak le satu keperluan mendesak utk dibeli. but memang la tempting !!! smart... mobile... cantik... hajat di hati nak beli kaler pink hi hi hi... tapi kesian kat hubby if dia nak bwk gi kursus, mahu kena kutuk hah hah hah...



*
*
*
*

ada sape-sape tak sedang guna ni?
best tak?
lom ada time gi survey...
mcm best jugak...

*
*
*
*


:::::MacBook Air 11-inch model:::::


Photobucket

May 19, 2011

BARU SEMPAT !

6 comments:
pd kawan2 blogger, saya BARU SEMPAT round the world blogwalking...
BARU SEMPAT komen mengomen korang punyer citerrrr...
before this memang x sempat...

bukan nyer ari ni takde keje kat ofis, ada berlambak tu hah.
tapi, tension gaks ngadap keje jek.
borang kastam pun byk!
maka, leisure jap di alam maya, baca baca ronda ronda...

and BARU SEMPAT nak tunjuk korang hasil tanaman nurin...


ni la tanaman paling praktikal utk kanak-kanak.
yg penting, bagi nurin - "nurin da ada pokok..."...
ok la tu...

adakah amir berjaya undi masuk ke maharaja lawak esok mlm ?
suspen la!
because saya yakin dia bleh menang undi masuk!!!
masalah nyer dia TAK BEST...
may be dia boleh berlakon, but bukan melawak....

and sape ye di antara 6 pelajar AF9 yg sukses dpt imuniti minggu ni.
hope nyer antara azri / hazama / fina....



Photobucket

May 18, 2011

SIBUK LAH !!!

No comments:
lama nyer blog ni tak hapdet.
gambo melambak-lambak tak upload lagi.
gambo dara-dara berdua yg aktif tu la.
ibu nyer ni hah busy tahap gaban sejak 3-4 minggu lepas.
al maklum ler, kakitangan kerajaan, busy keje utk rakyat...
ha ha ha... tukang kutip cukai ler kata kan.

pendek kata, ibu dara berdua ni memang SIBUK LAH !!!
rumah pun tunggang langgang.
keje overtime lagi... masuk department baru lagi... program lagi...
oh tidaaaak...
insya'Allah weekend ni baru dpt bernafas...
yg penting nak bw dara berdua jalan-jalan carik pasal

projek jahit menjahit pun sangkut lagi!
... dan lagi!!!
bila la nak abis nih?!!
tension...
takut nanti benang-benang tu berbulu jer...
jarum tumpul dgn sendiri...
reben jadi reben ikat rambut dara berdua la plak !!!!
hmmmmm...

ni gambo latest syuhada...


SYUHADA punyer hal!
memang malas buat homework.
hingga nurin (selaku kakak yg solehah) terpaksa rela buat homework utk adik nyer.
pujian cikgu tinggi melambung... tapi, saya x dpt tgk performance nyer di rumah.
sebab malas membaca.
suruh je membaca, air mata mengalir -- garang kah ibu ini?
relax ler dik, kakak dulu pun kena cubit lebam dgn ibu sebab tak lancar membaca.
now kakak da perfect pun.

kalau da malas, sure ibu marah.
bila ibu marah, syuhada sure sedih @ nangis @ ngada-ngada!
then................ tidoooooo la and homework tak siap!




ni plak aksi terbaru nurin.
kad hari ibu utk ibu....

tunggang terbalik tulisan nurin.
nurin kidal, maka dia mengalami sikit kesukaran tulis certain words.
but ok la kakak, yg penting da pass and org faham!

sedang concentrate buat maths kat laptop.
langsung tak layan ibu nak amik gambo!!!

tingkah laku nurin memang melambangkan gelaran ANAK SULUNG sejati.
setakat jadi org suruhan ibu, perfect!
"nurin, amik kan ibu......"
"nurin, tolong ibu......"
"nurin, tahu tak mana....."
setakat study, tak perlu di suruh, sendiri mau membaca!
hua hua hua i like!!!


saya da kurang masa utk dara berdua ni sejak jadi wanita sibuk ni.
tapi, still curik-curik masa utk ajar pe patut, especially membaca & mengira.
krn itu amat penting!
kalau cuti lama dari homeschool, nanti diorang pun hilang mood!
lagipun tu jer masa yg paling berkualiti bersama mereka.


Photobucket

May 5, 2011

MELEKAT !!!

3 comments:
i like...
ntah sejak bila...
suka sgt kumpul!
cantik kan?


ni koleksi di papan utama.
amik anak2 punyer white board lama hi hi hi...
ada skit lagi (lebih kurang dlm 10-15 keping fridge magnet) still tempek kat fridge kat dapur sebab white board ni da penuh!!!

beli sendiri pun ada, emak & adik-beradik hadiahkan pun ada.
memang jadi kewajipan, if diorang gi holiday, saya kirim fridge magnet jek.
kalau sendiri holiday, ni benda pertama saya carik!

tak kira holiday, if gi jonker street kat town tu pun saya carik.
mana yg still takde dlm koleksi, rembat!
gi central market pun ini benda juga saya belek!!!

latest collection ialah gift dari kakak.
dia gi macau, china atas urusan bisnes - kata nyer tak jumpa la fridge magnet!
beli la benda ni on the way back utk tidak menghampakan adik nyer...


antara semua, paling saya suka ialah 2 ni...


plan nak beli / tempah satu board besar khas utk koleksi ni dan letak kat salah satu dinding kat umah tu.
mest best punyer la...

so sesape friends yg sayang saya, present la kan fridge magnet ekk...
kalau ingat saya la hi hi hi...

Photobucket