Monday, October 31, 2011

LAGU UNTUK IBU

3 comments:




~ TODAY IS MY BIRTHDAY ~

Photobucket

Friday, October 28, 2011

SEPAK !

2 comments:

last weekend tgk negeri sembilan vs. terengganu dgn mummy (ibu mertua ku) kat seremban.
best!
enjoy!

petang tu on the way back dari tesco seremban jaya, jalan kat luar stadium paroi tu da penuh!
baru la sedar diri yg ada lawan bola nanti malam.
org dok parking sepanjang jalan raya!
majoriti da pakai t-shirt KUNING tu ~ tanda sokong nogori ~

kami tak gi la stadium...
lepak kat rumah, depan tv jer.
best ~ negeri sembilan menang 2 gol ~ terengganu 1 gol jerrr...

esok malam final.
tapi, tgk kat umah bukit katil la.
husben keje, tak dapek la nak balik seromban!




saya sokong NEGERI SEMBILAN sebab :
  • emak org nogori sembilan ~ kat pulau sebang ~
  • mummy da jadi org seromban lebih 30 tahun
  • of course la sebab husben pun org seromban
  • negeri sembilan tu jiran melaka

p/s: sebeno nyer tak minat pun sukan ni. tgk kalau suka. lagipun ada team nak disokong hi hi hi...

Photobucket

Thursday, October 27, 2011

WISHLIST : LIVINA

4 comments:


ha ha ha...
org lain idam kan bmw, poshe, lambogini...
paling-paling kelas pun wish ker, vellfire ker...

i nak grand livina jer...
ukur baju kat badan sendiri la kan...
setakat keje pagi ke petang, dpt duit semata-mata nak byr duit kta yg mahal...
hmmm tido dlm kta, makan dlm kta la jawab nyerrrr!

tu pun da cukup selesa utk kami 4 beranak...
da cukup cantik & sporty!
best!

Photobucket

Tuesday, October 25, 2011

MS ISO 9001:2008... ALKISAH...

No comments:

saya jadi auditor dalaman.
tapi bukan nyer 100% tau pun pasal ISO ni...
tiba-tiba dpt surat perlantikan.
hi hi...
bleh gitu?

dah tu, hampir semua cawangan ada nama saya sbg auditor dalaman nyer...
alahai...
byk keje gitu!!!

alahai...

Ini Susahkan Orang... huh!

Photobucket

Monday, October 24, 2011

100% SUDAH BERSEDIA!

4 comments:
i like...
nurin bagi mesej kat white board !
ibu & ayah sayang nurin juga ye...






semua atas tu tulisan nurin. latih tubi menulis buat karangan pendek. ejaan... penulisan...
kat white board & buku tulis.

teacher ummie pun bagi 100% utk paper penulisan - exam akhir tahun.
teacher ummie memang puji tulisan nurin.
happy la ibu...
berbaloi la ibu spend time training nurin.
ibu love nurin...

membaca bahasa melayu & english ~ ok !
writing ~ ok !
maths (addition & subtraction) ~ ok !
nama barang / haiwan / tubuh badan / kenderaan and few others (basic) in bahasa melayu & english ~ ok !



bleh tak diputuskan yg nurin ready ?
bagi ibu, anak sulung ibu da perfect utk naik darjah 1 next january...




as for adik syuhada, bila kakak da boleh semua, dia pun bersemangat nak buat apa yang kakak boleh buat.
just sometimes dek kerana terlebih manja, payah skit dia nak dgr kata!
kita pulak nak kena dgr kata dia... hmmmm...
baby in the family ler kata kan...
but, walaupun begitu, actually syuhada lebih fast dari kakak dari segi comparison time kakak still umur dia dulu.


adik tgh buat homework... jgn kacau !!!



white board adik kecik jer.
setakat tu jer yang adik RAJIN nak learn dgn ibu...
hmmmm...




adik goshok gigi shendiri tau.
kakak umur 6 tahun baru goshok shendiri.
ada baru 4 tahun tau !
pandai tak adik ??!



Photobucket

Tuesday, October 04, 2011

GAJI NAIK 40% !!!

1 comment:

latest news dgr pagi ni...
amat menarik!
kalau da rezeki, tak ke mana :)
dgn izin Allah juga.
tahniah in advance la ye utk semua gomen servant.
dlm family saya, ramai gaks gomen servant... saya, hubby, kakak, adik & kak ipar.

dlm semua artikel yg saya baca kat internet, gaji naik ~ harga brg naik!
bila fikir balik, bukan ke ari tu harga brg naik sebab harga petrol naik??!
therefore, if gaji naik, nape harga brg naik sekali?
pelik.... adakah akan jadi benar?

whatever, kuasa tu kat tgn kita.
brg dia punyer... duit kita punyer, kan?
pandai-pandai la nak berbelanja apa-apa juga.
beli borong ke...
tunggu sales ke...
ada cara nya...

then, semua artikel pun kait kan sekali dgn PILIHANRAYA UMUM dan GST...
hmmmm biar lu semua pemimpin yg pikir kan.
gaji dia kita bayar utk dia pikir.
biar dia pikir apa yang terbaik utk kita...

apa pun, saya da pk...
if betul la kenaikan gaji sebanyak itu, memang hajat saya nak up kan saving!
memandangkan saya dlm usaha nak tambah zuriat (insya'Allah, sedang usaha!!!)...
tu je yg saya pikir kan.
harta dunia semua da cukup.
holiday punyer plan pun terus berjalan dgn lancar, tiada halangan...

so, up kan saving selagi boleh!!!


Photobucket

Monday, October 03, 2011

INSYA' ALLAH - KALAU DA REZEKI...

2 comments:

... tak ke mana.
moga Tok Najib bakal beri HADIAH la buat gomen servant.
yes la, nasi lemak pun dari 60sen ke 80sen... and last week da up ke RM1.
if peniaga up kan pendapatan mereka...
if swasta up kan charge mereka...
apa la nasib kami yg dpt gaji tetap ni, hopefully dpt la up kan skit ye Tok.
and, hopefully once gaji kami naik, jgn la HARGA tu naik lagi ye para peniaga...

bajet jumaat ni ~ 7.10.2011.
adakah?
ye kah?
dpt kah?
akan terjawab kawan-kawan ku...

isu COLA...
isu ELAUN KRITIKAL...
all other issues...

moga yg terbaik utk kita...
utk negara...
utk ekonomi...
utk agama & bangsa...

insya'Allah...
Photobucket