Tuesday, February 21, 2012

USAHA AYAH UTK KAMI... TQ AYAH :)

lama tak update blog ku ni. last week 2 ari mc. hasil drpd kepenatan yg diciterkan terdahulu, saya ter mc khamis and jumaat... gi scan, uri kat bwh. so, doktor suruh rehat... relax... khamis ni gi cek up lagi... tu pun bukannya dpt rehat sgt, keje kat umah lebih utama diselesaikan !!! da nama nya IBU kan? hi hi hi...

semakin hari semakin terasa yg masa tu semakin singkat! terutama waktu dgn 2 dara pingitan kat umah tu. sian diorang if tak dpt luang kan masa bersama-sama... so, suka hati saya nak citer kan apa usaha husben buat utk diorang. usaha kecil yg impak nyer besar.



  1. dari minggu lepas, maghrib kami solat berjemaah. hmmmm mcm2 kerenah 2 dara tu. tergelak-gelak la... sujud mcm baring la... masuk dlm telekung ibu la... ada beberapa kali gelagat mereka berdua hampir nak buat si ibu ni tergelak. aduuuuuuuhai!
  2. lepas abis solat jemaah, ayah / ibu ajar Iqra'. tak dpt anta ngaji kat orang, lebih baik ajar sendiri. kebetulan minggu ni nurin da start silibus tasmik kat sekolah. moga-moga dpt la 2 dara khatam Al-Quran sebelum umur 12 tahun (insya'Allah)...
  3. khamis mlm jumaat, kami 4 beranak baca surah yassin. pun mcm2 gelagat 2 dara tu. by the time kami laki bini abis baca surah yassin, both of them da bogel ~ telekung da bukak!!!

doa kan la ye agar kami terus dpt meneruskan amalan di atas dengan jayanya. and post ni tak de gambar berkaitan perkara di atas. sebab karang org kata over plak, solat & ngaji pun nak bergambar ha ha ha

dlm masa yg saya, saya cuba sedaya upaya after dinner luangkan masa dgn diorang dlm bilik buat apa-apa. nurin sedang minat sgt buat maths . and syuhada pula asyik membaca & mewarna, feveret dia skang ni hi hi hi... alhamdullillah. sebab diorang da ada meja belajar baru, hadiah bday from atok hanafiah & wan rahmah. yahooooooooooo...

Photobucket

1 comment:

  1. tahniah aida... mmg seronok sangat kalau masa malam tu diperuntukkan masa utk buat aktvt bersama2. apatah lagi solat, mengaji.


    semangatlah anak2 dara ibu dpt meja baru dari atok ye!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)