Saturday, March 31, 2012

|earth hour 2012|8.30 pm - 9.30 pm|

4 comments:


picture credit to mr.google



ari ni mr. ayah tiada di umah.
pesta sukan staf ofis nyer di mersing.
anak-anak dara dgn ibu...

kena beri anak-anak makan awal.
by 8:15 pm da kena buka kan movie cinta kura-kura.
agar ibu dpt merealisasikan earth hour 2012 bersama semua org di dunia...
insya'Allah...
Photobucket

Friday, March 30, 2012

JANGAN !!!

8 comments:
pengisian hari jumaat yang mulia. share dari blog Alycia (pepagi aida da BW) :) moga dpt dijadikan panduan. lekat kat peti ais utk peringatan...



Photobucket

Thursday, March 29, 2012

NAIK... JGN TAK NAIK! |aku belum puas!!!|

4 comments:

sejak 2-3 bulan lepas baru la cantik skit kenaikannya. da nak complete 4 tahun, tak brape cantik... but, adalah untung skit tang unit. but if tang ringgit malaysia nyer, tak sesuai utk withdraw...

4 tahun lepas saya start melabur 1 dana berunsurkan syariah, dgn kawan. time buat pelaburan tu kefahaman saya hanya 25% - 50% saje. bak kata org, tak cuba tak tahu kan? kakak saya yg syorkan agar saya buat pelaburan dgn public mutual. itu la saya buat... after one year, terkejut! harga se unit belas-belas sen saje... refer kat kawan ~ why?! why?! ~ di situ, saya belajar bahawa 1st to 3rd year bagi sesuatu dana baru memang gitu. tolak charge itu ini... ingat lagi saya sound kawan saya tu, "dulu ko kata tak rugi, skang ni rugi plak. pe hal??!"

kawan saya reply, "mana ada rugi? unit dana ko kan bertambah. nampak ni (tunjuk kat statement). cuma harga unit tu je kurang, ada time turun ada time naik ikut pasaran. so ko kena la tunggu time harga unit tu naik"...


ada logik nyer... then, 2nd year dpt statement lagi, belajar sendiri... hmmmm ok la. understood. but, lama ler nak tunggu untung dari segi ringgit malaysia nih?! modal pun tak pulang. kalau masuk ASB, sure da ribu-ribu dividen... "tu la dia unit trust, pelaburan jangka panjang... 1-5 tahun yg pertama, jgn harap untung ringgit malaysia. simpan... simpan... lagi harga turun, lagi simpan duit... then, after jangka masa tu baru la pelaburan kita bakal membuahkan hasil di luar jangkaan..." kata kawan saya hi hi hi...

skang ni saya tgh belajo tentang pelaburan emas (konon!!!). sape-sape friends yg da melabur emas ni, jom share. amat perlukan advice and pengalaman korang :)



pelaburan ni semua utk masa depan. tang mana yg bagus, tang situ yg kita kena melabur. pendidikan anak-anak di zaman akan datang mungkin 2-3 kali ganda mahal nyer dari sekarang. kena mula sekarang untuk menyimpan... melabur...


Photobucket

Wednesday, March 28, 2012

PENGALAMAN PERTAMA 2 BUDAK HITAM |selepas ni senang ibu nak nasihat|

2 comments:
korang ingat tak citer ni ? hasil daripada itu, terjadi la ini ...


merujuk kepada gambo di atas, 2 hari lepas kami bergumbira tu, muka dua dara ni mengelupas sgt teruk kat bahagian hidung dan pipi. amat la sedih hati si ibu ni melihat nya... dan tgn kecil mereka dok berlegar-legar sekeliling pipi kopek kulit kering... hmmmm... "sakit bu..." "pedih bu..."
sian anak-anak ibu...

maka, ibu & ayah pun kelam kabut sapu muka diorang dgn lotion-lotion di bawah...




:) legaaaaaaaaaaa diorang berdua. kulit lembab. gi sekolah ibu sapu, balik sekolah ibu sapu utk 3-4 hari yg berikut nyerrrr...

last weekend, bawak diorang jalan-jalan cari makan kat dataran pahlawan, mahkota parade, giant, jusco bandaraya.... pendek kata, sabtu dan ahad lepas kami memang meronda satu melaka. maklum la, next 2 weekends ayah keje... ni la rupa mereka weekend yg lepas ye...

sabtu ~ 24.3.2012 ~ di dataran pahlawan

ahad ~ 25.3.2012 ~ di giant

lom begitu pulih rupa diorang. but, slowly la kan kulit tu reform semula :)



" tu la... bila ibu panggil balik, anak-anak ibu degil. ni la akibat nya. korang ikut kulit ibu, kulit manja! berjemur 1 jam jer da blackout. ini kan pula anak-anak ibu berjemur hampir 7 jam... mana le tak kulit diratah matahari gitu-gitu aje. jadikan pengajaran ye darling... lepas ni senang la ibu nak bebel kan korang agar jgn lupa diri bila jumpa swimming pool. yang susah, ibu juga sebab dok risau ~ tak cantik anak aku dah ~ hi hi hi "


Photobucket