Sunday, April 01, 2012

MARI MAIN CAT-CAT BERSAMA IBU

now da kul 11:00 mlm... anak-anak da tido. keletihan la tu. weekend ni kami ber3 kat umah. mr.ayah out-stesen. selasa baru balik insya'Allah. maka, diorang tido kat hall, depan tv. ibu yg suruh agar ibu tak rasa diorang jauh... ibu takut ler sorang-sorang...

memang ibu da plan ler nak bagi anak-anak main cat sabtu & ahad ni. cat yg dimaksudkan ialah...


yes, mewarna dgn water colour di atas. last minit baru ibu cari. kat kedai berdekatan ada water colour di atas je, beli jer la daripada mungkir janji dgn dara dua orang itu. diorang dari hari khamis lepas dah dok sebut-sebut and menghitung hari ~ tak sabo nak mewarna dgn water colour!

before this diorang guna water colour hanya di tadika saje. kat rumah tak pernah, hanya mewarna guna pensil warna dan krayon saje. maklum la, ibu mementingkan kebersihan (malas nak ngemas sebeno nyer hi hi hi)...

maka... layan gambo ye paparan berkaitan aktiviti 2 hari ni :)

| sabtu 31.1.2012 |

ibu lukis kan gambo yg simple ikut apa yg diorang nak utk diwarnakan. simple. permulaan. suruh juga diorang lukis sendiri. kata diorang, tak tau nak lukis apa... tapi, bila ibu yg nak lukis byk pula permintaan itu dan ini...

kakak nurin nak love besar, love kecil dan bunga...

adik syuhada nak gambo rumah, ada pokok, moon and star :)

tekun.....

seperti biasa, adik syuhada siap dulu. kakak in progress...

da siap... kakak orait la skit. adik punyer da tak nampak objek yg mana, background yg mana ha ha...
takpe la dik, janji awak happy!

kakak nurin spt biasa, ada tinggal kan mesej romantik di page belakang untuk ayah & ibu :) tq kakak...


| ahad 1.4.2012 |

hari ni, anak-anak bangun lewat skit. ibu buatkan scrable egg for breakfast... diorang mandi dgn cepat sebab tak sabar nak ngecat lagi hi hi hi... kali ni ibu kata ~ ibu tak nak lukiskan, adik & kakak lukis apa sahaja guna berus dan water colour, anything ~


kakak nurin :)

adik syuhada yg tersenyum simpul :)



adik syuhada's ready. syuhada da lepak depan tv time ni :)
kakak nurin still tekun...

ni hasil syuhada ~ klik gambar utk tgk penjelasan nyer ye ~

nurin as usual very sentimental & romantis :)


dlm kul 5 ptg, suddenly diorang kata nak mewarna lagi. waktu tu si ibu ni da malas & kepenatan. tak tido seharian dek melayan dua dara aktif! hmmmmm ibu pun orait jer la since diorang da duduk kat meja...

kali ni ibu bagi objek utk korang lukis ekk...

lukis la muka ronald ni hah ye anak-anak...

ni hasil kakak nurin ha ha ha... siap lukis pokok buah lagi!

ni hasil syuhada plak.
ibu tanya, nape ada 2 ronald dik?
jawapan dia, yg kanan gemuk tu ronald lelaki... yg kiri tu ronald perempuan...
hmmmmm...





sekian saje aktiviti kami anak-beranak weekend ni... nantikan next weekend punyer aktiviti pulak. ibu akan fikirkan sebab next weekend ayah keje lagi...





Photobucket

1 comment:

  1. baguslah..ngan pendekatan cam nih anak2 akan lebih happy n minda berkembang..cantik la lukisan kakak n adik..:) leh di frame kan..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)