Wednesday, March 28, 2012

PENGALAMAN PERTAMA 2 BUDAK HITAM |selepas ni senang ibu nak nasihat|

korang ingat tak citer ni ? hasil daripada itu, terjadi la ini ...


merujuk kepada gambo di atas, 2 hari lepas kami bergumbira tu, muka dua dara ni mengelupas sgt teruk kat bahagian hidung dan pipi. amat la sedih hati si ibu ni melihat nya... dan tgn kecil mereka dok berlegar-legar sekeliling pipi kopek kulit kering... hmmmm... "sakit bu..." "pedih bu..."
sian anak-anak ibu...

maka, ibu & ayah pun kelam kabut sapu muka diorang dgn lotion-lotion di bawah...




:) legaaaaaaaaaaa diorang berdua. kulit lembab. gi sekolah ibu sapu, balik sekolah ibu sapu utk 3-4 hari yg berikut nyerrrr...

last weekend, bawak diorang jalan-jalan cari makan kat dataran pahlawan, mahkota parade, giant, jusco bandaraya.... pendek kata, sabtu dan ahad lepas kami memang meronda satu melaka. maklum la, next 2 weekends ayah keje... ni la rupa mereka weekend yg lepas ye...

sabtu ~ 24.3.2012 ~ di dataran pahlawan

ahad ~ 25.3.2012 ~ di giant

lom begitu pulih rupa diorang. but, slowly la kan kulit tu reform semula :)



" tu la... bila ibu panggil balik, anak-anak ibu degil. ni la akibat nya. korang ikut kulit ibu, kulit manja! berjemur 1 jam jer da blackout. ini kan pula anak-anak ibu berjemur hampir 7 jam... mana le tak kulit diratah matahari gitu-gitu aje. jadikan pengajaran ye darling... lepas ni senang la ibu nak bebel kan korang agar jgn lupa diri bila jumpa swimming pool. yang susah, ibu juga sebab dok risau ~ tak cantik anak aku dah ~ hi hi hi "


Photobucket

2 comments:

  1. mujurlah 2 anak dara tu senang nak dibelai2 wajahnya... dah cantik semula dah tu.

    itu blm lagi kalau anak2 bujang izan... kalau dok main panas je mmg kulit pun cepat hitam... lelaki kan. hehehe...

    ReplyDelete
  2. izan ~ sebab diorang POMPUAN ler aida usaha kan. kalau lelaki, no hal. lelaki kan macho :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)