Tuesday, March 20, 2012

SUKA HATI DI MELAKA WONDERLAND :)

tarikh ber suka hati : 17 mac 2012
hari yg indah : sabtu
waktu beli tiket masuk : 9:15 pagi
waktu membasahkan diri : 9:30 pagi
waktu masuk kereta nak balik : 4:45 petang
tempoh masa kami sekeluarga meng'sunburn'kan diri : 7 jam

yang penting, tempat : MELAKA WONDERLAND, AYER KEROH
fee masuk : RM30 (dewasa) & RM25 (kanak-kanak)
kanak-kanak bawah 90cm ~ percuma :)

anak-anak dara memang berendam sepanjang masa
ayah jadi mata-mata perhatikan anak-anak & mandi-manda bersama anak-anak
ibu ~ pegang video cam & camera di tepi pool saje
ibu tak cecah air pun, takut bleeding mcm kat waterpark bukit merah ari tu!

sebelum anak-anak dara ku yg putih membasahkan diri
sempat ibu ambik gambo korang
time ni memang tak ramai org!
best!
boleh pilih-pilih tempat duduk...

cute gelongsor ~ yellow karer
first spot anak-anak dara bersuka hati
time ni adik syuhada tiba-tiba geram dgn kakak
kakak jerit : "ibuuuuuuuu... tgk syuhadaaaaaaaaaaaaaaaa"
ibu yg kurang asam, amik gambo... bukan nak selamatkan kakak :)

~ klik gambar di atas untuk maklumat lanjut :) ~

breakfast
burger ayam (2), fries (2) & milo ais (2)
jumlah ~ RM22.00

lapar ye anak-anak ibu :)

ni la tempat ibu lepaks sementara kami & ayah mandi-manda
strategik utk ibu pantau kami berdua...
walaupun berpayung, tapi takde angin!
panas... hot... peluh...

wonderland ni bagus, sediakan byk tempat duduk keliling pool...
ni sebelah kanan kami...

ni sebelah kiri kami...
but tak semua la ada payung besar tu
siapa awal, dpt la tempat yg berpayung dan strategik!

kakak nurin...

kakak nurin again :)

adik & ayah...

kakak & ayah...

nak naik tube keliling parit
ayah suruh pakai jaket sebab parit agak dalam!

best oooooo !
2 round kami keliling naik tube...

maskot 1 - dino...

maskot 2 - baby pink...

maskot 3 - baby blue
syuhada suka kena peluk !

nurin gabra kena peluk dek baby blue!

like father, like daughter!

mandi mentari tengahari
proses menghitamkan kulit sedang berjalan dengan berjaya nyer...

~ klik gambar di atas untuk maklumat lanjut :) ~

lunch
nasi ayam - 1 box RM6.00
nice!
kami beli 2 boxes...

drinks ~ minum petang
black coffee RM2.50
100plus RM3.00

ada 3 gelongsor yang besar kat side sini
nurin & syuhada try semua bersama :)

side sini (kat tempat duduk kami) ada gelongsor biru tu je...
and tong air...
tong air ???!

ayah & anak-anak di bawah tong air...

splash!
tong air muntah hua hua hua...
e'eh? mana ayah & anak-anak?
hi hi hi...

time to go home...
sunburn yang amat teruk sepanjang idup mereka setakat ni!

sementara tunggu ayah gi shower, tukar baju...
dok tepi pool lihat pemandangan jer la, rehat minda

mata merah!!!

mata merah!!!

kakak da conquer seat belakang
ngantuk tahap maksima on the way balik rumah...

adik terpaksa dok kat lantai kereta
janji dpt lelapkan mata seminit dua
sian adik...




pendapat peribadi :
bukit gambang punyer water park tetap di dalam hati. lebih happening! but, wonderland dekat sgt dgn rumah, save cost travelling :) ~ travelling TIPS agar jiwa tenang !




Photobucket

13 comments:

  1. kami pun di Melaka Wonderland pada tarikh dan masa yang sama. Rasa macam perasan rupa anak2 awak ni, tp tak kenal kan. Duduk pun di area sama. Saya belum habis update lg. Baru intro saja. Sama, suka Bukit Gambang dr di sini.

    ReplyDelete
  2. erkkk..tak tau pun ada melaka wonderland..cuma tau ada a famosa water park jer..huhuuu
    brapa fees masuk ek?

    ReplyDelete
  3. ~yus~ ye ke? alamak aiii rugi la kita tak janji ekk? if not, sure bleh ber gambo sama :)

    ReplyDelete
  4. mamaYatie ~ a'ah lupa nak tempek rege masuk. nanti aida edit post ni :)
    tq for remind...

    ReplyDelete
  5. a a nak tau rege nya jugak.. baru bukak kan... emm best tu entah bila lah nak pegi tah

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum ...

    Seronoknyeeeeee ... Teringin gak nak bawak family gi mandi manda camni. Ari tu dapat g kat Batu Pahat je. Tu pun takde happening sgt .. Ni plan2 nak gi Gambang plak .. Hehehee

    ReplyDelete
  7. bolehlah kalau nak pi dekat2 jea..tak pernah sampai bukit gambang water park..kena ajak apen nie...

    ReplyDelete
  8. zie ~ aida da edit and letak rege entrance nyer :)

    ReplyDelete
  9. adialuze ~ gambang memang wonderful & marbeles waterpark nyer. aida sendiri da gi gambang 2 kali :)

    ReplyDelete
  10. fida ~ wonderland wajib la kot kita gi, dekat sgt dgn umah kita hi hi... as for gambang, memang sekali ganda excitement nyer tau. lebih besar. parit nyer lebih panjang. lebih byk pilihan kolam and gelongsor :)

    ReplyDelete
  11. wah macam best je.. kat ar keroh ye.. nanti bulan 4 nak pegi melaka, tapi maybe gi zoo mekala je kot.. ssh nak main air sbb baby kecik lagi..

    ReplyDelete
  12. betul2..hee...gmbg lg best kan sis:)

    ReplyDelete
  13. org mlk harusla ada citer pasal wonderland ni ye dak?

    http://siocakecil.blogspot.com/2013/03/melaka-wonderland-theme-park-resort.html

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)