Wednesday, April 04, 2012

KOMEN ANONYMOUS YG BODOH !!!

pepagi ni mood saya happy :)

mr.husben da kembali ke sisi ptg semalam dgn selamat. pagi ni ada majlis serah tugas di antara bosses. mlm karang ada majlis perpisahan ~ bbq kat jeti marin. ada kambing, ikan & ayam utk dibbqkan... best!



just nak share satu komen dalam blog saya kat post saya yg ni... sharing is caring...



sorry la, if komen di atas ber identiti, saya terima positively... ni saya sound sebab anonymous le. kita tak tahu sape dia, dia sesuka ati nak komen, kan?



saya memang sengaja allow anonymous utk komen since my mr.husben & family members takde akaun google. if diorang nak komen or anything, allowed la. saya rasa anomymous di atas tu sure minah indon hi hi hi...

pada pendapat saya, utk kita resign & atasi masalah maid indon tu dgn cara kita yg jaga rumahtangga instead of bekerja ~ tak realistik & futuristik la. tu nama nyer amik jalan singkat yg bodoh. kita bantah sebab ia logik utk dibantah. org m'sia ni pandai-pandai, sebab tu kita fikir dan bantah...

kita nak indon & m'sia harmoni, saling bantu-membantu... sorang member saya kat KL, maid dia akan berenti tak lama lagi. dia busy, balik tiap hari kul 9 mlm. anak 3 orang semua lelaki dari umur 6 tahun hingga 2 tahun. husben pun keje. without maid, agak susah bagi dia. utk dia give up keje, gaji dia dah lebih RM5,ooo. bukan nyer dia tak mampu nak bayar RM1,400 utk maid indon jaga anak & kemas rumah. BUT, ADAKAH BERBALOI DIA BAYAR SEMAHAL ITU UTK MAID? itu persoalannya... gred 17 kerajaan pun baru masuk gaji pokok less than RM1400, kan?

itu yg kita bangkit kan...

memberi cadangan resign sebegitu (seperti di atas) ~ tidak membantu :)

tu saje for sharing si caring pagi ni... saya da lapo ni. juadah minum pagi da disediakan... lapoooooooooooooooooooo!!! bye

Photobucket

12 comments:

  1. kalau saya pun jadi awak akan rasa berasap gak ngan komen cam tuh...
    emm agak2 la kan..kita bg opinion base pd realistic ...
    dia ingt senang nk benti keja sesuka hati..hmm marah gak nih..

    pepun pi makan dulu yer...:P

    ReplyDelete
  2. aah kan, gaji 1400dh mcm ada degree..padahal diorg sekolah pun tak pergi

    ReplyDelete
  3. apa2 yg patut dibantah mmg perlu dibantah. tak bolehlah nak tegakkan benang yg basah.. kan..kan...

    ReplyDelete
  4. banyak cantek muka depa yer...
    nak gaji banyak tp majoriti nya banyak peel..ggrrrr

    ReplyDelete
  5. fyzz ~ itu la pasal. kalu dia registered user dia tak post komen gitu. seolah-olah kita ni dok komplen tanpa asas, ekk? memang membawa kemarahan komen tu hi hi...

    ReplyDelete
  6. yatie chomeyl ~ itu la sebab nyer, melampau!!! da le duit kita lebih besar dari duit dia. at the end, rumah dia kat indon tu lagi besar dari rumah kita @ bos dia...

    ReplyDelete
  7. izan ~ betul tu. kita tegakkan hak kita seperti mana dia pertahankan hak dia juga :)

    ReplyDelete
  8. mamaYatie ~ memang diorang rasa diorang cantik terlebih. demand terlebih sudah!!!

    ReplyDelete
  9. aida,menyakitkan hati jea komen itu..bersabar yea..biasalah kadang orang ini suka salah anggap.kita nak sampai lain tapi dia pikir ke lain..

    ReplyDelete
  10. fida ~ aida rasa anonymous tu bukan salah anggap. dia faham, tapi dia tak fikir secara mendalam kesan akibat sifat kejadian hasil drpd sesuatu keputusan yg dibuat oleh kerajaan...

    ReplyDelete
  11. hehhehee...tu mesti komen dari seberang kot...=p

    ReplyDelete
  12. mummy danisha ~ yes yes aida pun berperasaan gitu. tu yg dia tak puas ati tu hi hi...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)