Wednesday, April 25, 2012

WORDbanyak WEDNESDAY


mood happy... ari ni gaji da kuar! yahooooooo... bills pun da settle. tu la perkara pertama dok hadap pagi ni, hampir separuh hari gitu. sib baik bos semua takde hi hi...savings ke akaun-akaun tertentu pun da transfer. huh! legaaaaa... sebab, misi shopping bakal bermula. sebab tu kasik bills & savings settle cecepat. baru bleh bajet utk shopping.

PERTAMA ~ misi mencari baju raya kakak Nurin dan kakak Syuhada. ibu still keliru samada nak beli baju kurung siap or beli kain and anta tempah. tailor no hal, da booking. anytime bleh anta. then, nak top up blouse, t-shirt and seluar kakak-kakak. byk baju-baju lama diorang saya da ketepikan. mana yg elok, da sedekah. mana yg lusuh, buang jer. 

KEDUA ~ cari baju raya mr. ayah. ganti baju baru ye ayah. ibu tak perlu. 2 kain kat tailor dari tahun lepas still tak siap (tailor patah tangan!!!). so, just suruh tailor siapkan and ibu da ada 2 pasang baju kurung. lagipun, ibu dlm pantang, tak perlu pakai kot :)

KETIGA ~ semestinya start beli barang ibu sempena program berpantang 44 hari nanti. i like! list semua da ready, tinggal tick jer mana yg patut. kali ni berpantang kat KL, mak ada, kakak-kakak ada, adik pompuan pun ada. ringan ler skit diri ni. ramai dtg bantu hi hi hi... 

KEEMPAT ~ baru la cari brg adik baby... da inform dgn kakak-kakak, sorang boleh pilih 1 pasang / 1 set baju utk adik baby. suka nyer hati diorang. tak plan beli byk pun sebab anak buah yg bongsu skang ni baru je masuk 1 tahun, adik still simpan baju-baju baby. so, setakat 44 hari berpantang tu bleh recycle baju anak buah aje. just beli utk adik baby baju raya :)



best! suka! i like... tapi tak swipe kad kredit ler. debit kad debit or cash je. baru real shopping...

lom sempat BW. esok or lusa kot. ptg ni nak balik awal sebab anta nurin gi sekolah agama kul 4:30 ptg. jgn marah ekk. nanti aida tinggalkan komen bagus punyer kat blog korang :)

Photobucket

7 comments:

  1. jgn lupa jengah blog mr&mrs apen sekali..:D

    ReplyDelete
  2. aida org melaka kan?23hb jun ada j card ehehee..leh shppg tuk raye ..ke dah bersalin time tu hehee

    ReplyDelete
  3. baguslah aida dah start nak shopping utk raya. bukan apa...nnti dah nak dekat2 tinggal rehat aje kan. lagipun masa tu dah tinggal tunggu hari ajekan.

    izan pun thn ni tak plan beria2 sangat. lagipun kalau ada rezki dapat pindah umah sendiri before raya ni mmg sibuk kat situ ajelah rasanya...

    ReplyDelete
  4. fida ~ sure :) dun worry...


    mummyDanisha ~ ye ke??? kena tag kat calendar ni...


    izan ~ wah! beraya d umah baru la nanti agak nyer? best! aida dulu waktu pregnant kan syuhada pindah umah baru (sekarang ni). org tak dtg ler sebab lom kemas hi hi hi...

    ReplyDelete
  5. WAH SERONOKNYA DPT DUIT BONUS..BLH BELI APA2 YG PATUTKAN

    CPT JGK DAH BUAT PERSIAPAN UTK RAYA YEA

    ReplyDelete
  6. wah happy nye.. alaa.. kalu sy pun happy gak.. mesti sama gak.. mcm2 akn di plan..hihii

    ReplyDelete
  7. zh-ena ~ memang awal kali ni aida prepare everything. takut nanti ter bersalin awal, satu hape tak ready. sian anak-anak dara... hi hi!


    intan ~ happy tahap maksima !!!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)