Wednesday, May 30, 2012

ANAK CUTI... IBU CUTI ?

mesti la...
ibu pun nak rest kat fizikal & mental juga.

cuti rehat tahunan pun byk lagi, nape nak bazir?
apply cuti 1 minggu = 5 hari !
ada lagi baki 20 hari :)
today hari ke-3 cuti-cuti dok rumah dgn anak-anak...

matlamat utama cuti-cuti ni ialah :




  1. al-maklum la, time nak bersalin da dekat... pastu, da nak puasa & sambut raya pulak tu. ada le beberapa benda kat rumah ni yg nak kena urus... kena ubah... kena sisih... kena lap... dan sebagainya. ruang untuk baby pun da nak kena siapkan... 
  2. semestinya, cuti ni nak complete kan barang-barang keperluan baby dan time berpantang nanti. pack beg ke hospital sekali. alhamdullillah, da nak complete. tinggal skit-skit lagi...
  3. lastly, nak duduk dgn nurin dan ulangkaji pelajaran sekolah. sebab da dpt tgk skit-skit kertas exam dia, da tau tang mana keperluan nya. tau la ibu tang mana ibu nak concentrate... terutama english. tu yg nak ibu concentrate... subjek lain pun yes, but more to english...
sedang ibu menaip post ni, dua dara tu sedang main kat ruang tamu. pagi tadi da ada sessi belajar. then sessi makan... then, da bagi sessi main game komputer sekejap (less than an hour)... so, main la plak kat depan tv. permainan terbaru mereka ialah ~ "adik mengandung.... kakak beranak.... ni baby boy adik..... ni baby girl kakak....." alamak??! da main mengandung-mengandung plak ke? aduuuuhai anak...

aktiviti ibu lepas ni ~ solat zuhur, gosok baju-baju utk keje next week :)

till then... bye...


Photobucket

3 comments:

  1. sonoknya cuti2 ngan anak2...ok la at least leh spend time ngan anak2 dara aida kan...:)

    sya pun dk plan nk cuti rehat gak sehari dua ..rasa letih ja badan..

    ReplyDelete
  2. wah lamanya amik cuti..siapakan apa2 yg pttkan..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)