Thursday, May 17, 2012

TIARA BEACH RESORT |da blacklist dari list resort feveret!| & PANTAI TELUK KEMANG |padat dgn orang cari duit dari org picnic!|

last weekend iaitu from 12 - 13 mei,  kami bermalam di tiara beach resort, pd. bukan tujuan holiday semata-mata, but utk hadir mesyuarat agong PERKASA (pegawai kanan kastam) kali ke-7. bayaran RM100 saje utk 1 malam, orait ler tu :) bawak famili serta emak & abah. gift for mom's day. emak & abah pun da rindu sgt dgn cucu-cucu nyer :)


happy sungguh anak-anak dara ni...
few days before nak gi dah bertanya-tanya...
too excited !!! 



da lama tak gi tiara beach resort. but kali terakhir pergi dulu memang kami suka sgt-sgt la lepak tiara ni. byk pool, luas, rate apartment / room murah, dekat dgn umah... so, memang no complaint la about tiara beach resort ni. but.... kali ni our visit to tiara beach resort amat mengecewakan!!!


  1. tiap block ada 5 tingkat. just imagine bila kita dpt kunci bilik di tingkat 5 dan dapati bahawa lift nyer ROSAAAAAKK! semua block lift tak function. because of ~ security inspection!!! bila saya tanya dgn baik lelaki receptionist YANG LANGSUNG TIDAK PERAMAH hingga bila lift ini tidak berfungsi. jawapan taik dia ialah ~ tidak tahu. 3 kali tanya, sama jawapan nya ~ TIDAK TAHU. ok la tu. saya inform dia bahawa saya pregnant 7 bulan dan membawa ibu bapa berusia hampir 70 tahun. boleh tak berikan saya bilik di tingkat yg rendah. jawapan dia (setelah beberapa kali ditanya) ~ TIDAK ADA. saya terpaksa call big boss. if tak dpt bilik di tingkat rendah, saya nak balik kg, esok pagi saya just datang untuk meeting. saya tak bayar la duit for penginapan. terpaksa boss dtg ke kaunter receptionist. that time, baru la RECEPTIONIST BODOH SOMBONG tu jumpa key bilik di tingkat 2... stupid! patut la Allah takdirkan keje kau hanya setakat RECEPTIONIST. kalau kau jadi boss, nahas anak-anak buah melayan kau yang BODOH SOMBONG ni. dia ingat kita ni fussy tak berasas agak nyer!!!
  2. now swimming pools di tiara beach resort tu diorang acknowledge as WATER PARK. ok la tu. diorang da upgrade few pools la kan letak macam-macam aksesori utk kanak-kanak. and diorang bagi gelang untuk visitor. kalau kat melaka wonderland, gambang resort city or sunway lagoon, betul la gelang nyer. ni, tiara bagi reben satin yg biasa tu. da le pendek. kena ikat mati. kekadang, anak-anak mandi gelang tu terlucut, tangan diorang kan kecik & licin. and, bila naik bilik mlm tu, sure la parents gunting reben tu. then next day, while we were swimming, guard dia asyik la membunyikan wisel kat everybody yang tiada that so-called gelang water part ~ MANA GELANG? dia tanya. kalau la tiap 5 minit, guard yg berbeza dok wisel & tanya, tak ke mengundang KEMARAHAN? u invest la skit utk satu jenis gelang water park yang proper! so, no need to wisel kat orang, buat orang malu & rasa terganggu. I DOK HOTEL U BUKAN I DOK FREE, I BAYAR... JGN LAYAN MCM I & MY FAMILY NI BAN*SAT!!!
  3. sedang busy ibu & ayah kemas bilik tuk check out, anak-anak mandi. we were thinking ~ takpe la. da check out, anak-anak biar la mandi few minutes. tapi, sharp kul 12 tghari, ada siren pula berbunyi. TIDAK DIBENARKAN BERADA DLM POOL. aik??! luak ke air pool tu kalau anak aku mandi lagi half an hour???! sibuk lagi la guard semua BERMAIN DGN WISEL...

so, dgn rasmi nya tiara beach resort ni saya blacklist la dari list resort utk saya holiday. even, kalau ada function jabatan pun, saya akan persuade utk pilih la resort lain. sebab, diorang lebih utama kan keuntungan daripada kebajikan visitor nampak nya. sedang kan, pada hakikat, duit kita la bayar gaji dia, yg melakukan resort dia!!! 

saya mengabadikan la few gambo... kesekian kalinya saya ke tiara beach resort!!!



sukaneka untuk umur 4-6 tahun very simple.
abiskan air mineral tu.
sape paling cepat abis, dia menang!


adik syuhada minum dgn penuh sopan.
kakak nurin kat belakang tu terjerit-jerit suruh dia minum cepat-cepat!

adik tetap relax...

adik pun tak menang le...
sedih muka adik syuhada...

anak-anak 7-8 tahun pun game yang sama.
kakak nurin tanpa lengah-lengah terus minum dgn cepat...


go kakak go...


adik beri support pada kakak nurin nyer...


kakak menang tempat pertama!!!!!!!!
dpt hadiah botol air & pensel warna.
adik saguhati saje, botol air...

kakak nurin...

kakak nurin yg amat happy!

anak-anak ku...

ibu... wan... kakak nurin... adik syuhada... mamat :)

kakak jadi ikan duyung kejap :)

yeeeeeeeeeeeehah!
happy...



then, ahad 13 mei tu, after check out, dlm keadaan badan yg tak larat, saya kuat kan hati utk bawak anak-anak dara jalan kat tepi pantai teluk kemang. pantai nyer amat meriah, parking penuh!!! excited betul anak-anak dara nak gi...
  1. pantai pd da pendek!!! tak banyak ruang utk kita bersuka ria main pasir di tepian ombak. ni kesan hakisan kot!
  2. sepanjang pantai tu org da pasang khemah & letak kerusi meja ~ mau duduk? bayar... tiada lagi free dok di pasir port dickson :( kedai makan memang byk la, harga nya ya Allah, mahal!!! kuantiti makanan nyer ~ ciputs!!! air tin tak sejuk ~ RM2, adumak aii!!! sepenuh-penuh dgn org berniaga, kecoh!!!
  3. toilet nyer kalau nak kencikng / berak 50 sen. nak mandi RM1. tapi... tandas nyer kita mencangkung, org kat luar tu nampak dari celah pintu yang tak rapat! pintu tak boleh tutup. pintu macam nak roboh. paip nyer berdaki. flush tak function. ruang salin baju bertutup takde. ruang mandi kecik dan busuk. aduuuuuuuuuuuhai. dari luar, bangunan tu di cat cantik kuning & oren. dalam nyer ~ macam TOILET FREE je... langsung tak maintain hasil daripada kutipan 50 sen dan RM1 tu.aduuuuuuuuuuuhai...

kecewa juga la. sebab anak-anak tak dpt nak merasa nikmat picnic di pantai teluk kemang mcm saya kecik dulu. sedih!!! abadi kan juga few gambo utk kenangan...


ibu yg buncit & ayah yg hensem...
nurin yg amik gambo ni...
girls shopping keychain...
rambang mata diorang nak pilih !!!
motor besarrrrrrrrrrrr...

ice cream time...

syuhada menyeksi la konon nyer...

ibu & anak-anak...

syuhada....

nurin...





pendapat pasal tiara br ni adalah pendapat peribadi saya ekk. tak mewakili pendapat orang lain. sebab saya memang amat tak puas ati dgn layanan yg telah mereka beri pada saya secara peribadi.
Photobucket

8 comments:

  1. x pernah lg gi tiara..dulu pergi pd dok tempat lain sebab tiara dah penuh...huhu...

    ReplyDelete
  2. saya pernah pergi pantai tu..toilet kat pantai tu memang mengecewakan betul..geram sangat..diorang bukan nak betulkan apa yang rosak tu..x bersihkan langsung...

    ReplyDelete
  3. kalau saya pun saya mengamuk. ni dah tahu tak de la saya nk tempah resort ni kot2 kalau nk ke sana ke

    ReplyDelete
  4. salam..sy sendiri sebagai orang PD memang tak pernah pun gi tiara tuh..so tatau la cemane keadaannye..klau pantai telok kemang tu pun dah lama tak jenguk..just lalu saje..tp kat situ memang dah banyak pembaharuan laa..sy pun tatau kenapa dorang nak letakkan harga yg mahal kpd pengunjung2 yg dtg..klau tourist tu ok la kan..ni local visitor pun dorang belasah jugak..

    ReplyDelete
  5. Yup. Baru lagi saya p ni 23 januari 2014. Boleh imagine RM35 for only 4 hours.. Nak Cakap best sangat and luas, xjuga.. Better sy pergi gambang baru RM26 for the whole day. Tambahan terdapat pelbagai water games yang bersesuaian dengan peringkat umur. MEMANG PATUT DIBLACKLIST. Mase saya pergi ada la 2 org dalam pool tu. Ayah dan anak. Ini yang tempat paling mengarut dalam hidup saya. MALAPETAKA!

    ReplyDelete
  6. alamak... baru plan cuti sekolah ni nak pergi sana.. kena cari tempat lain la klau camni...tq yer atas info... sebelum2 ni ada jugak dengar desas-desus citer ni... apa2 pon kita banyakkanlah perkongsian mcm ni.. taklah rasa rugi bila dah pergi sana.. indah khabar dari rupa.. tq byak2 yer..

    ReplyDelete
  7. saya baru balik dr primaland atau nama lama tiara beach resort. sumpah saya cakap tempat ni tempat yang paling setan yg pernah sy pergi. bayangkan kami kaki dari kementerian ksihatan., para mostly dtg pakar2 kanak2 dr pelbagai negeri bg mjalankan workshop di layan seperti anjing kurap. kami d letakkan di blok berasingan. sy d letak d blok C. blok hantu. paling hujung dan satu bangunan suma saya dan 2 peserta. lift xbole guna. mknn busuk. tandas busuk. kaunter reseptionist mmg bodoh lagi sombong. termasuk LO yg sy dealing sgt bodoh dan sombong.

    ReplyDelete
  8. Sebelum ni 3x dah pergi tiara . Masa tu dlm 1-2 tahun pertama dibuka.. Saya pergi dgn group berbeza.. Tak pernah kuciwa.. Mungkin management dulu lain kut.. Arini lalu depan tiara, kosong sekosong2nya parking.. Heran sungguh.. Dulu berduyun2 org dtg.. Tu yg menggoogle nk tgk apa dah jadi.. Ni baru tau.. Tq for d info .

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)