Wednesday, July 25, 2012

RAGAM RAMADHAN

ari ni saya da start cuti rehat. due 29 july. badan pun kurang sihat. ofis pun jauh yg amat! cuti rehat pun berpuluh lagi bilangannya... so, cuti cuti rehat la dok rumah... ntah bila baby nak kuar. tak sabar! lagi cepat bersalin, lagi sihat la saya di pagi raya. if lambat, pagi raya nanti masih tak sihat... tak syok! tak boleh makan-makan :)


baby amat aktif alhamdullillah. gerak nyer cukup 10 kali between 9 pagi - 9 mlm. kekadang sampai sakit pinggang! kaki tak bengkak, tapi amat la sakit time nak berjalan, bisa. tido mlm da tak lena, terjaga time nak tukar posisi hi hi hi... tanda-tanda sakit bersalin ? lom lagi... masih ok... 

ari ni tak byk benda buat kat umah. iron baju skit-skit... cuci baju skit-skit... ptg karang nak masak mee bandung & ayam percik utk berbuka. insya'Allah...

pe pun, moga Allah selamatkan saya dan juga baby... aminn...

ari ni da masuk ari ke-5 kita berpuasa. dan 5 hari juga la nurin, anak dara sulung saya berpuasa, alhamdullillah. total income / upah dia ialah RM25. as for syuhada, setengah hari... 3/4 hari... dia memang nak susu jugak... so, dpt la RM2 sehari = RM10 saje pendapatan syuhada Ramadhan 2012 kali ni setakat ni.


syuhada... 2 ramadhan ari tu...
macam ler puasa bebeno!
dia pengsan kat sofa... teddy bear pun macam pengsan telentang!!!

ni gambo anak-anak dara saya selepas berbuka 3 ramadhan lepas...
bergelimpangan di atas sofa time tgh tonton tv.
sian la hai anak-anak...
siang hari sekolah, tu yg jadi gini tu hi hi hi...

kul 4:30 (4 Ramadhan) tu nak kejut anak-anak sahur.
tgk kakak nurin da tido sekatil di katil adik.
ni sure kes terjaga tgh mlm, takut, tak bleh lelap semula...
terus menyempitkan katil adik syuhada!

ok ni time selepas makan nasi ~ sahur...
nak susu!
nak susu!
masih lagi tido bersama...
"kakak, adik, tido... karang kul 6:30 pagi ibu kejut, mandi ye..."


ragam ramadhan anak-anak dara... cute!
tiap pagi wajib kejut diorang sahur. bagi diorang pengalaman. and so far no problem. makan nasi, minum air suam & sebotol susu... so far nurin takde merungut after seharian sekolah, syukur Ya Allah...

Photobucket

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)