Friday, August 31, 2012

PINJAM DUIT RAYA ANAK ??! hi hi hi

pertama sekali ~ selamat hari merdeka utk semua friends ~ moga negara kita terus merdeka dari dijajahi oleh anasir-anasir jahat & dengki ! moga kita terus berada di dalam keselesaan dan kebahagiaan ini selama-lamanya... insya'Allah...
kedua nyer ~ blogwalking ~ tapi saya tak dpt nak komen. kerana, internet sejak akhir-akhir ni lembab. loading nyer bertahun-tahun rasa nyerrr... FB pun buka tak proper! hmmmm...

dear diary, (ada ke diary tunjuk publicly ~ org lain baca ???)

alhamdullillah... duit raya nurin & syuhada yg dpt (fasa pertama) da aku masuk akaun yippie diorang berdua. da kira and transfer amaun dari akaun ibu ke akaun diorang. cash tu buat belanja dapur hi hi hi... just baby izzat's money lom buat pe lagi. aku abis pantang nanti baru aku buka kan akaun yippie & sspn izzat kat maybank depan tu...

ada lagi duit raya yg diorang baru depan. raya masih ada le katakan :)

duit raya diorang memang aku & mr.husben tak lengah transfer. simpanan masa depan. dulu-dulu pernah la pinjam dulu, lambat transfer. hi hi hi buat belanja raya... lambat je, bukan langsung tak transfer. saving utk anak-anak ni penting bagi aku. aku tak nak le anak-anak nanti da besar, tak cukup duit utk study diorang. pe pe hal semua akaun diorang nama aku / mr.husben. tak takut le duit saving semua tu di songlap dek diorang. 

mcm dlm byk drama raya kat tv ~ emak bapak ditinggalkan anak, terbiar! pagi raya baru anak-anak sedar diri balik kampung minta maaf ~ pondok buruk! hi hi hi... bila bab drama raya je, sedih... aduuuuhai...

anak umur 6 bulan da bleh bukak akaun ASB, kan? blogwalking tadi, baru tau. but aku tak plan pun nak buka kan diorang ASB. cukup la ~ takaful ikhlas, yippie & sspn je setakat ni. tu pun jenuh beratus-ratus aku saving utk diorang tiap bulan! one more, insya'Allah nak buka kan diorang tabung haji. sekolah nurin rakan tabung haji. nurin da dpt da kad TaHa tu, buka akaun kat sekolah awal tahun ari tu. just aku je lom lagi ke tabung haji utk buka kan akaun tu properly :)

ada orang, duit raya anak tu, dijadikan duit utk benarkan anak-anak shopping. beli pe diorang nak. aku tak brape minat ler cara tu. nak ajar diorang menabung... pe nak, guna duit ibu... ibu supply :)

hmmmm nurin da minta benda kat bwh ni :-

BESTA - harga (dulu la) RM398.
tak tau la skang harga nyer sama lagi ke tak.
memang da pun masuk wishlist ibu ~ sini baca ye.
but lom beli-beli lagi pun hi hi hi...

teacher BM nurin kat sekolah yg tunjukkan diorang. bak kata teacher, apa pun nak cari senang. kamus komputer. balik ptg tadi, nurin pun apply la nak beli. "yes kakak, ibu akan beli. tapi, kakak tunggu bu kumpul duit dulu bleh?" hi hi hi... bagus sgt kamus BESTA ni. da gi kedai and tgk sendiri. bukan utk anak-anak je, utk kita org tua pun memang best & berbaloi if beli.

Photobucket

2 comments:

  1. zie bukak akaun tbg hj tuk kakak dina, akaun nuri bank rakyat tuk dania, yg rayyan ni nk bukk nuri jgk.. hehe.. bags jgk kamus ni nk jgk beli

    ReplyDelete
  2. zie bukak akaun tbg hj tuk kakak dina, akaun nuri bank rakyat tuk dania, yg rayyan ni nk bukk nuri jgk.. hehe.. bags jgk kamus ni nk jgk beli

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)