Wednesday, September 19, 2012

BANYAK WORDS TODAY


isu pagi ni kat MHI TV3 (chewah, surirumah 3 bulan le kata kan) ialah 'KUALITI ATAU KUANTITI'... pasal shopping time jualan murah. because most of the time MENIPU!!! harga tu actually harga tu harga biasa, bukan harga diskaun. tag before diskaun tu diorang double kan !!! pembeli tertipu. 

memang le jualan murah ni kena dpt kebenaran from kementerian perdagangan dlm negeri, but sejauh mana ministry nak kawal?! harga brg kat pasar pun ministry tak bleh kawal, ni kan plak kat shopping mall besar...


macam saya, saya akan layan jualan murah kat tempat tertentu & brg tertentu. brg yg saya tahu harga nyer memang di diskaun kan... because brg yg berKUALITI ni mahal, beli time jualan murah memang berbaloi! tempat - parkson, jusco...

but most of the time saya tak ikut pun time, shopping anytime, walaupun tak sales :-)

yg paling best, now saya da guna debit card bila shopping. so, beli ketika byk duit dlm bank! tak kira la sales ke, apa ke... no money, no swipe heh heh heh... credit card jadi backup je, dok diam dlm purse.

*****

price dana PUBLIC MUTUAL saya nampak ok. da nak masuk tahun ke6 invest, baru la nampak akan untung. before this memang harga tu tak naik!!! dari segi unit memang untung every year. but nak jual le tak untung, sedih! memeng long term investment.

moga harga terus naik. baru senang hati & berbaloi. pastu br la nak invest emas plak :-D

*****

cerita akhir nak citer ialah... IZZAT - muka makin bulat! now sedang prepare utk majlis cukur jambul on 7 oktober nanti. buat kat umah mak mertua di seremban, insya'Allah...


agenda ari ni - lipat baju yg byk. weekend lepas balik kg 3 hari, byk le baju utk dicuci... especially baju anak-anak 3 org tu :-) kebetulan, da niat dr last week nak sisihka baju yg tak nak lagi. Sambil cuci & lipat, terus pilih utk sisih or simpan (5S la gamak nyer!)



Photobucket

2 comments:

  1. huuu..sy ni memamng x bole tgk sales la...ade je nak beli heheh

    ReplyDelete
  2. Ha ah, betul tu Aida, pasal sales tu, sebab ada kawan Yati dulu cakap, waktu sales tu dia orang tipu je. Tak kan la dia orang nak bagi diskaun banyak sampai tak balik kos barang tu.
    Yati debit card beli online. :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)