Friday, February 01, 2013

IZZAT DA OK ~ SYUHADA PLAK :-(

selasa petang yg lepas, syuhada start tak sihat.
panas badan nyer...mlm tu selera makan nyer langsung takde!
susu pun tak nak...
alahai anak ibu...

rabu pagi tu, memandangkan saya x boleh nak cuti, kuat kan ati anta dia ke taska.
rehat...
dalam kul 2 ptg, saya amik dia & izzat bwk ke klinik.
actually izzat gi cucuk 6 bulan.
dpt la ubat demam, batuk, selsema & antibiotik.
sian syuhada, demam...

semalam alhamdullillah tahap panas nyer da kurang.
but batuk plak sudah mari...
kakak nurin pun da batuk and selsema skit skit...
buat hati ibu susah la bila korang tak sihat!!!

and pagi ni... syuhada tak nak ke taska!
dlm kta menangis tak nak turun masuk taska...
"cikgu marah... cikgu pukul..."
rupanya cikgu marah sebab dia tak nak makan...
"takpe la dik, cikgu suruh makan adik tak nak makan, tu yg cikgu marah..."
always saya nasihatkan diorang pe yg cikgu buat adalah utk ajar diorang.
tak mau diorang ada negative thinking kat cikgu.
but, sebeno nyer dari satu sudut hati, marah juga cikgu pukul & marah anak hi hi hi...
selagi tak mencederakan anak2 saya mental & fizikal, ok...
saya selalu pantau diorang...

terpaksa tinggalkan izzat je kat taska and syuhada follow ke ofis.
sib baik bos EL, ada la ruang utk syuhada bergumbira di ofis ibu yg sibuk gotong-royong buat 5S.

anak bertuah utk hari ini...
bersama ibu di ofis :-)
masih maintain ubat demam & antibiotik...
bekal air sirap...

as for izzat, alhamdullillah sihat walafiat.
teacher kata dia makan pun ok puri heinz tu.
injection 6 bulan rabu lepas tu ~ berat izzat naik jadi 7.25kg !
good boy ibu :-)



Photobucket

5 comments:

  1. hero kecik akak pun sama, dekat 2 minggu batuk n sesema. hari ni antibiotik dah habis. sesema n batuk pun dah makin kurang, demam ada lagi ckit2. risau akak, nak g keja pun tak senang. berdoa semoga anak2 kita cepat sembuh ek.

    ReplyDelete
  2. izzat yg bum bum..hihi..oklah bawak shu ke opis.bleh tlg kemas2 n join 5s sekali..hehe

    ReplyDelete
  3. skrg ni musim anak2 tak sihat aida. anak2 tgh batuk... kembar tgh demam n sakit mata plak...

    wowww... moga izzat terus membesar dgn sihat n kuat ye!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)