Monday, April 08, 2013

BUAYA MASUK UMAH !!!



pintu dapur, gate kecik kat belakang tu semua ada letak kawad lubang kecik tu...
saya ni memang penggeli tikus, nak elak tikus... katak... masuk umah!

tapi... ni salah satu yang saya elak dari masuk umah.
or even elak ia lepak kat area ruang mesin basuh belakang tu!
buaya!!!! (kata anak-anak hi hi hi)

dari pintu dapur ke ruang belakang tu hah...

nampak tak ?!!

binatang tu memang biasa lalu lalang kat belakang area semak samun tu.
lebih besar dari tu pun kekadang ada!!!
so far saya tak pernah la nampak lain-lain binatang selain dari binatang di atas.
jiran saya selang 5-6 buah rumah, di belakang umah dia, pernah lalu ular sawa!!!
and, berdekatan umah saya ni, ada kebun sayur sorang cina.
kampung lama kat area bkt katil ni...
dikatakan... ada babi hutan kat semak belakang ni...!!!

belakang tu dlm 4' - 8' je bleh berdiri... lebih dari tu jauh ke bawah!
mcm lopak besar, bahaya...
anak-anak memang dilarang main kat belakang umah ni if tiada org dewasa pantau...
bahaya!!! 

 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif
Photobucket

5 comments:

  1. ayooo..bahaya nye!! mmg anak buaya betul ek... hati2 yer kalau kat belakang tu

    ReplyDelete
  2. eeeeee tengok gambar pun dah geli geleman ok....
    takutttttt....oooooo...
    gamaknya kalo tu rumah i....
    terus minta bina dinding terus kot hahahahahhaa....
    teruk kan i :D

    ReplyDelete
  3. ila pun geli dgn semua tu.. tgk gmabr pun rasa geli

    ReplyDelete
  4. masya ALLAH.. takotnyeee... haiiihhh.. jaga2 tau..

    ReplyDelete
  5. Kat rumah ni pun letak jaring mcm tu juga..Sbb takut cik T masuk...Hee

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)