Thursday, April 18, 2013

RESTORAN SRI MELAYU, JALAN CONLAY |anak-anak happy tahap maksima|


30 mac 2013 (sabtu) lepas (lama dah!) gi family dinner kat sini ...

makanan ? biasa-biasa je. nasi putih. lauk ~ ada 5-7 jenis lauk melayu. ada sup ekor. kambing panggang. ayam panggang. bubur ada 1-2 jenis. kuih melayu dan kek beberapa jenis. roti jala. roti canai dan roti boom. sate. rojak buah. pelbagai jenis keropok. air batu campur pun ada... dia bagi free ice kosong, teh panas dan kopi panas...

abah saya berbesar hati untuk belanja kami dinner. sempena birthday ke-16 anak bongsu dia... kami pun dgn suka hati layanzzz...

welcome...
karpet merah lagi uuu...

sejarah serba sedikit pasal restoran sri melayu ni...


meja saya dan adik pompuan...
serta anak-anak yg ramai!!!

peace uolls :-)
saya dan anak-anak dara...

ni plak meja kakak & asben nyer, emak & abah saya...

ni adik bongsu saya ~ 16 tahun....
birthday dia ler 1 april nanti...
april fool boy!!!

kami tak dpt dok depan pentas! sebab lewat petang baru abah decide nak dinner kat sini. at first, kami nak dinner kat bangi, restoran china muslim. but, restoran tu da penuh ditempah oleh sekumpulan org! last minit choice, sini la... ok la. saya tak pernah gi sini! 

nun jauh kami dok di belakang...
but dekat dgn makanan!!!




 







hiasan melayu...

 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif


ada culture dance!!! best. mcm2 tarian melayu dipersembahkan oleh penari-penari profesional. omputih-omputih yang hadir mlm tu amatlah enjoy. diorang siap after abis tu naik pentas menari sekali dgn penari-penari...

anak-anak dibariskan utk tgk culture dance...

jauh!!!!



setia...


time ni anak-anak da hampir naik ke pentas!!!
nampak tak diorang dlm bulat yg saya buat tu...
diorang nak sampai je, dance tu pun abis...

di mana izzat ? time ibu busy amik gambo... time kakak-kakak sibuk ke pentas tgk culture dance, izzat dok dgn wan tersayang... takde buat perangai. good boy!!! 


sgt enjoy malam tu. except utk satu kejadian yg buat saya marah ~ anak-anak nak naik pentas amik gambo dgn penari-penari tu, one of the penari marah and suruh anak-anak turun dari pentas. tu yg buat saya marah!!! hingga saya termarah anak-anak... saya je bleh marah anak saya!!! org lain jgn marah anak saya tak tentu pasal. 

ni harga nyer... uolls bleh la dinner sini dgn famili :-)



 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif
Photobucket

1 comment:

  1. not bad Gak Harganya.. lain kali letak gambo makanan banyak sket ek.. baru berselera dibuatnya ehehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)