Thursday, May 23, 2013

ADDICTED TO DAISO!!! |mengkotakkan segala yg boleh dikotakkan|

lagi dan lagi!!!

frens semua da baca tak post saya yg dulu ?  EVERYTHING I NEED !!!
saya da tersangkut dgn daiso... dulu setakat beli felt jer. skang, addicted to boxes / storage items...
skit skit kemas umah. try to buat 5S kat umah. saya ni assistant ketua kumpulan utk 5S kat ofis. umah kena gaks 5S. tapi, umah saya yg kecil ni penuh!!! sarat!!! brg semakin hari, semakin byk... ye ler, anak da bertambah, harta dapur da bertambah hi hi...

ok ni apa yg da saya shopping kan kat DAISO. 3 - 4 kali pergi tau ~ DAISO jusco bandaraya melaka and DAISO mahkota parade.



origami papers utk nurin & syuhada...


few days juga di ambil tuk meng'5S'kan semua... skit-skit... masa bukannya banyak. then, sebelum buat kena fikir dulu. apa nak kemas, mana nak letak, ada ke tempat, ... tagging lom buat lagi. tempat pertama yg saya nak kemas, laci kabinet make-up. adumak aii, sepah! nurin & syuhada plak memang dok kebas brooch ibu. byk da brooch rosak yg harus disisihkan dulu ye... and kotak aksesori tangan ~ gelang & cincin. emak saya gi umrah last 2 years byk belikan gelang kristal. cantik-cantik. termasuk la sebentuk cincin batu apa ntah, mahal la kat mekah. kotak tu pun sepah, takde time nak kemas!!!


dulu...

*
*
*
hasil nyer di bawah...

tiada barang kemas tulen ye di atas! semua kristal, swaroski dan emas celup-celup aje...
sekarang...

*
*
*
lagi hasil 5S...

ni brg original kereta asben, daripada beli dulu...
tukar barang skit, yg original ni kena la simpan...
so, da ada kotak khas utk dia. tak le berhabuk !

ni plak adalah kompilasi cd & dvd gambar famili... video famili...
semua nyer dari 2006 hingga 2011...
2012 takde, lom sempat create, masuk terus ke external hard disk.
akan create gak later utk back up.
so, semua ce & dvd da masuk kotak hi hi hi...

ni box berikutnya...
letak segala wayar yg wujud lama rumah!
termasuk koleksi phone lama yg antik gitu !!!
bleh refer SINI untuk citer pasal antik ye... menarik!!!

box yg sama cuma bila dialihkan phone di atas, tu hah berselirat segala wayar la, charger la, etc...
mcm2 gajet beli complete set dgn segala jenis wayar.
tu yg jadi sgt byk!!!

setelah semua dikotakkan dgn sempurna, ada question mark yg MAHA BESAR dlm fikiran timbul.
mana aku nak letak semua kotak ni??!
hmmmmmm lom ada ruang yg free sebab umah kecik molek kan...
kena tunggu la rumah baru bila-bila masa beli ha ha ha ha...


hah gitu la susunan sementara ye...
di satu ceruk di dalam salah satu bilik!

tu jer saya nak share this time :-)

12 comments:

  1. wah rajinnya. daiso ni mmg best. kalau tak dikawal, tak terkawal membeli kat sini

    ReplyDelete
  2. wahhh...ini sudah bagus!! sy mmg tgh mencari storage2 ni nk purging baju2 byk yg dah takleh pakai...oh, nak ke daiso jugakkkk...

    btw, hasil susunatur 5s anda sungguh mengujakan! suka tgk hasil akhir...sungguh menenagkan diri..hihi penyakit batul! ;p

    ReplyDelete
  3. Memang rambang mata klo gi daiso. Murah2 plak tu.

    ReplyDelete
  4. kemas! kt rumah sy pon ken abt gini kot.byk sgt segala wayar mayar,pening tgk!

    ReplyDelete
  5. gi daiso ni mmg banyak brg2 best, rasa nk amik mcm2 jer.

    tp bila dh sampai cashier terkejut ngan total harga. maklumla smuanya rm5, tu yg rasa nk amik mcm2

    ReplyDelete
  6. mmg geram je kalo g daiso...1 lagi tmpt best ialah kaison....hohoho..siap2 duit je..

    ReplyDelete
  7. Rajinnnnn. Tp kan, memang pun. Kalo pg daiso rambang mata. Heee

    ReplyDelete
  8. suka gak gi daiso..brg2 dia sume comel2 dan mcm nk beli je sume..hee

    ReplyDelete
  9. caiyok sis...u can do it...
    i pun suka ke daiso...
    ader jer yg nak rembat...

    ReplyDelete
  10. Rajinnya...brg2 kt daiso mmg mnggoda jiwa :))

    ReplyDelete
  11. saya pun suka masuk daiso... mmg boleh rambang mata kalau masuk situ...

    banyaknya cd album gambar n video tu... huhu

    ReplyDelete
  12. Saya kalau masuk Daiso memang tak akan pernah sekejap. Bertapa dalam tu. Lepas tu, keluar mesti ada barang kat tangan. Tapi, kat Daiso ni kita kena pandai2 pilih. Ada barang yang tak berbaloi beli di situ dan kita boleh dapat lebih murah di luar.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)