Tuesday, May 14, 2013

CITER PASAL KASUT & MAKAN-MAKAN AJE

sabtu 4.5.2013 ari tu, gi mahkota parade & dataran pahlawan.
jjcm and beli kasut anak-anak dara for raya...
nanti if dekat sgt dgn raya or puasa, kebanyakannya saiz da takde.
tak best!
lama sgt nak cari kasut anak-anak dara 2 org tu.
ngalah kan ibu... dlm pada diorang cari kasut, ibu da terpikat 2-3 pasang kasut!!!
tapi tak beli la ~ sebab kasut raya ibu da beli last 2 weeks hah hah hah...
dulu kala kita yg pilih utk dia, now, diorang dah tak nak dah dipilih oleh ibu...
sendiri ikut selera masing-masing...
dpt la diorang 2 pasang sorang ~ kasut jalan-jalan & kasut raya nanti... 

tinggal baju kurung diorang nak anta tailor.
tudung pun nak kena carik, biasa nyer 1st day raya anak-anak dara saya tu nak bertudung.
i like!

then jjcm sekitar mahkota parade on sabtu tu.
best!!!
1st time makan kat nando's ni. best!!! memang akan ulang makan kat nando's...
lunch di nando's dan dinner di secret recipe.... best!!!

mcm2 jenis / perisa sos nyer...

3 je air ~ anak-anak dara share orange juice...
ayah ~hot coklat...
ibu ~seteko air teh!!! dpt 2 cawan...
cute giler teko nyer...

appertizer - garlic bread & soup...

ayam sekor & 2 side dishes ~ fries & mediteranean rice (nasi butter)...


izzat lepak dlm stroller...

sementara tunggu makanan, kakak-kakak dgn aktiviti wajib seperti biasa...
phone... games...

besar dah anak-anak dara ibu...

syuhada dan kek indulgence nyer... yummy!


nurin dgn SR kid's meal nyer...
kurang sedap!!!

then ahad tu hari undi ~ sebelah ptg kami gi lepak kat jusco bandaraya melaka.
boring dok umah. and since melaka tak ramai org, kami jjcm la.
ramai org balik kg kot, undi mengundi...
makan-makan kat the chicken rice shop plak today...

kakak sulung yg pemalu :-)

peace uolls...
lunch kat the chicken rice shop plak today :-)


berkenan betul kat bakul TCRS ni hi hi hi...

tu jer la coretan diari si ibu ini ari ni...
di dalam kesibukan buat report for MKSP ISO khamis nanti, sempat ekk ibu update blog.
ha ha ha...

Photobucket

6 comments:

  1. Singgah petang...
    Dekat Puri Pujangga Ukm Bangi

    ReplyDelete
  2. ujung minggu memang time nak spend masa ngan family...

    ReplyDelete
  3. Awal shopping raya..tapi mmg bagus shopping awal.

    ReplyDelete
  4. nieyl ~ aida akan stay kot one day situ. dekat dgn umah kakak hi hihi...

    mummy_ayu ~ yes betul betul betul...

    nealopah ~ takut nanti takde masa. aida ni byk keje luar. better awal hi hi hi...

    ReplyDelete
  5. sedapnyueeeeeeeeeeee makan2 sambil jalan2 kannn
    haven bila dpt bawa kids macam nie selalu ;)

    ReplyDelete
  6. awal jugak shopping raya. saya suka beli time bulan puasa tu. br feel. hehehe...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)