Monday, May 13, 2013

MY MacBook Pro !!!!

yeszaaaaa 1 lagi wishlist terlaksana...

da pun berumur 1 bulan mac ni dgn saya. beli kat macCity aeon bandaraya melaka last month. lama dah survey nak beli notebook. laptop saya yg lama tu da 7 tahun. masih ok and baru je upgrade last month. tapi, nak yg baru hi hi hi... sebab laptop lama tu nak bagi anak-anak...

survey vaio sony. cantik. kecik. kaler-kaler...
survey gak asus. ada laptop yg touch screen tu!!! kagum betul teknologi zaman sekang...
survey gak acer, jenama laptop lama saya. ok. ada yg teknologi terbaru ~ ultrabook, touch screen, iconia yg ala-ala tab tu.

decision. atas persetujuan mr.asben ~ pilih macbook pro RM3,699.00...

at first nak beli macbook air. tapi, harga sama dgn macbook pro!!! beli jer la after suggested by sales person kat macCity tu. best!!! sgt best mac ni. meskipun agak beza dgn laptop lain dari segi kegunaan touchpad nyer, but best!!!

jam & cincin-cincin enterframe cari glamer!!!

cantik kan?

nak citer byk, saya pun lom abis explore. as at now saya guna utk internet jer ~ fb, blogging, google... asben yg explore, so far so good. and dlm ni lom install any games. rasa nyer anak-anak guna kan laptop lama dan tab jer la ye. ni khas utk ibu ayah je. agar tak timbul rebut kuasa antara anak-anak dan ibu ayah di kemudian hari hi hi hi...

 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif

terlalu byk masa nak guna utk explore, sebab tu lom sempat explore mac ni. yg penting, rupa nyer cantik, keyboard nyer lembut giler, touchpad nyer ala-ala touch screen phone gitu... on 24 jam 7 hari seminggu, tak pernah lagi off tau. internet & mac ni on 24 jam, so anytime bleh terjah masuk fb and blog hi hi hi... i like!!!

syukur pada Allah sebab kurniakan rezeki byk ada saya 2013 ni. alhamdullillah...

Photobucket

7 comments:

  1. alhamdulillah syoknya dapat benda baru.. cantik dan berteknology baru..

    ReplyDelete
  2. Ohhh..Tidakkk..Idaman juga tu..Tp berjaya dpt desktop sj..Janji lah..Janji apple juga..Heee. Tahun depan punya wishlist lah

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnyee heee....x sangka dapat jumpe aida hari tu =)

    ReplyDelete
  4. wahh rejekii ni...hihi alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  6. tq...
    rezeki. kumpul duit sekian lama akhir nyer membuahkan hasil hi hi h...

    mas (mummy danisha) ~ yes i like. nanti kita jumpa bebetul ekk... tq krn tegur ye...

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah. mac pro ek. sy pun tgh nak crk2 laptop br.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)