Wednesday, July 24, 2013

CRAFT BOOKS | and ibu yg keras tangan hi hi |

ingat tak aida pernah citer pasal big bad wolf sale di Melaka?
tak ingat la tu!
klik la link tu yg kaler-kaler tu, nanti korang refresh semula :-)

tu yg nak citer ni...
sharing ler kunun!
ada 2 buku aida beli khas utk aktiviti ibu dan anak :-)
meskipun until today lom sempat lagi si ibu ni ber craft an dgn anak2 dara berdua tu, yg penting sumber rujukan dah ada.
mudah utk diorang buat keje sekolah, if any.

ni buku pertama aida nak share...

256 pages :-D

ada templates kat few pages di belakang...
sayang nyer nak gunting.
photocopy ler jawapan nyer!

byk tips yg ada, i like...
first few pages memang ada tips how to use this and that during card making and paper craft...






*
*
*


ni buku kedua yg lebih best!!!

step by step dia tunjuk how to do everything!!!




kurang tebal dari buku pertama tu ~ only 121 pages :-D
and ada juga templates ...

nurin and syuhada were so excited the moment saya tunjukkan diorang 2 buku ni.
nurin kata, "senang la nuwin buat apa-apa kat sekolah nanti bu..."

yes, memang ibu nak senangkan korang. ibu ni tak kreatif mana pun.
so bila ada buku ni, bleh la ibu yang tak kreatif ni tolong korang buat art & craft...

p/s: nak gi beli paper colourful kecik-kecik origami kat daiso nanti :-)

Photobucket

7 comments:

  1. tebalnya buku nie tapi berbaloi. macam macam ada :D
    hehe daiso murah :)

    ReplyDelete
  2. bagusnya ada buku macam ni.. aiza kalau bab seni/gubahan/melukis ni keras tangan sikit.. hihi..

    ReplyDelete
  3. i suka sis buku2 camni...
    memang org kata leh google jer kan...
    tapi i still suka beli buku2 camni...

    ReplyDelete
  4. heee.. sama lea kita.. tgn keras gak.. huuu

    ReplyDelete
  5. wow...saya suka juga buku2 camni..

    ReplyDelete
  6. Excitednya saya tengok buku2 tu, Aida! Bestlah,...boleh buat macam2 aktiviti dengan kakak2 cuti sekolah nanti. :)

    ReplyDelete
  7. Oh, kalau Aida suka buku2 kraf & cardmaking begini, boleh cuba download. Ada banyak majalah dan buku kraf dalam bentuk pdf. Untuk aktiviti fun dengan anak2, boleh cuba cari majalah Family Fun.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)