Monday, September 30, 2013

GOOD BYE HATYAI ~ SAYA PASTI DTG LAGI, TAK PUAS HATI!!!

pertama - sebab demam selsema...
kedua - sebab trafik jem sana sini, time jalan-jalan and shopping jadi terhad!
tu la 2 sebab nape saya tak puas hati...

datang ari tu 1 beg besar & 1 bagpack...
balik da ada 2 beg besar :-)
beg ke 2 tu memang bawa, tidak berisi time tu dok dlm beg besar pertama!

tiba la masa utk ucapkan bye bye kat hatyai...
16 sept tu di malaysia org sambut hari malaysia, tapi kami di hatyai ha ha ha ha...
sama juga, kul 8.15 pagi jalan berdua-duaan dgn mr.asben ke kedai utk breakfast :-)
ke mana? kak sah muslis kitchen...
pagi ni saya rasa bertambah sihat, tapi mr.asben pula rasa nak demam!!!

mlm semalam mr.asben dpt urutan thai dlm bilik.
300 baht utk diurut selama 2 jam.
tukang urut tu dtg kat bilik. saya ada la dlm bilik tu juga tau.
memang terbaeeek la cara dia urut... melipat-lipat terlipat-lipat badan mr.asben :-)
tourist guide kami yg uruskan... da siap byr kat dia, tepat jam 10 mlm (waktu malaysia) tukang urut tu ketuk pintu bilik kami dan yg lain-lain...
saya tak urut, takut sakit ha ha ha...

berjalan balik ke hotel dari breakfast...



bas akan datang kul 9 pagi.
sempat la saya naik bilik and snap few gambo utk kenangan di masa depan :-)




view luar dari tingkap bilik hotel.
tak cantik view nyer if kita nak ukur pasal bangunan di sana.
tak membangun, tak cantik mcm bangunan di malaysia!









bye bye hatyai 2013...
dgn gembira, kami pun naik bas and meninggalkan hatyai...

da sampai kat border... fullamak!
orang punya la ramai yg amat!!!

kena la beratur panjang utk cop imigresen...
sepanjang nak beratur tu byk plak jual makanan... bertambah sesak area tu!
saya ok, tapi asben kena bagi 20 baht kat pegawai imigresen tu ha ha ha...

terbaeeeekkk...
ayam nyer lembut, garing, juicy!

tempat letak kereta pegawai kastam.
kecik je signage nyer...
kalau kat malaysia, siap ada pangkat and signage nyer besar warna biru kuning!

horror betul tempat parking pegawai kastam dan imigresen sini!!!

penuh tempat parking kereta...

belakang tu tempat bas-bas persiaran parking plak...
inilah waktu nyer kami keluar dari border...
selamat meninggalkan bumi thailand :-)



beratur panjang nak cop passport...

alhamdullillah kami keluar dari ICQ tu dengan tiada masalah...
memulakan perjalanan balik ke melaka...

dalam perjalanan tu, saya tak tido, menikmati keindahan alam negeri kedah... penang... perak...
and sepanjang perjalanan di highway tu menempuh beberapa trafik jem yg kronik!
kenderaan dari utara nak ke selatan amat banyak... redho jer la!

penat!
sakit pinggang!
sakit punggung!
kul 12 tgh malam baru sampai shah alam... aduuuuuhai...

inilah waktu yg tepat bas masuk ke perkarangan ILP bukit katil...
fuhh lega sgt sgt sebab semua berakhir dgn selamat!

saya dan mr.asben tak lengah-lengah lagi terus naik ke cheras.
langsung tak singgah rumah!
tak sabar nak jengah anak-anak. and jam 4:30 pagi gitu selamat sampai di cheras.




alhamdulillah...
alhamdulillah...
best nyer pengalaman ni.
takde tukar ganti...

next family trip da ada... yahoooo...!

untuk refresh memori :



Photobucket

6 comments:

  1. wahhhhhhh bestnya holiday ke hatyai...
    mak aiihhh lama nye dalam bas...
    memang kematu jadiknya ye sis heheheehhe...

    ReplyDelete
  2. bestnya..fyzz pun teruja pi hatyai ritu...

    ReplyDelete
  3. syoknya jalan2 tengok tempat org :)

    ReplyDelete
  4. rasp ~ memang tragedi september betul, berbelas jam dlm bas. kematu punggung, sakit pinggang!!!

    ReplyDelete
  5. bestnya dpt cuti-cuti oversea....sy mampu tgk pengalaman org je la...


    kena urut tu yg best tu kak....

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)