Thursday, September 26, 2013

HATYAI ~ PETANG PERTAMA MALAM PERTAMA

kul 3 petang 14 sept tu baru sampai ke hatyai.
alhamdullillah... selama hampir 16 jam perjalanan dlm bas persiaran!!!
aduuuuuhai. da le saya demam selsema.
dlm bas sejak mlm mulanya perjalanan da mula telan ubat.
so all the way, tak sedar diri!
sampai kat border tu baru bangun, gagahkan diri utk makan tghari di danok :-)

uolls da baca Hatyai Part 1 dan Hatyai Part 2 ? klik dulu ler...

tomyam

sup ekor

di satu kedai muslim, lauk kami simple ~ semangkuk tomyam, semangkuk sup tulang, sepinggan telur dadar dan nasi putih...
asben beli sebungkus pulut ayam goreng di gerai depan kedai tu...
tekak saya tak rasa apa pun! demam selsema menguasai diri :-( sedih...

then, terperangkap dlm trafik teruk di hatyai. semua tempat penuh bas persiaran.
then tourist guide kami yg expert terus bwk kami ke kedai madu. ok la... dari takde tempat nak singgah, kan...
beli la 3 botol air madu (demam kan ?) (50 baht) dan 1 botol madu bee pollen (680 baht)...

ada sessi penerangan tentang semua produk madu yg dihasilkan...


kat luar kedai madu tu ada juat skit souvenir.
harga ok la... masuk di akal if convert ke duit malaysia ha ha ha...
beli 2 set keychain and 2 small cute purse gajah (300 baht semua nyer)...


orang sakit sedang shopping!

then, dek kerana da petang, kami semua terus dibawa utk cek in :-)
daicchi hotel, hatyai. sebab saya sgt tak sihat, demam menggigil, tak sabar nak baring, gambo gajah ni aje sempat saya snap ha ha ha ha...




hotel sgt memuaskan! bersih... alhamdullillah :-) selesa nak berehat!

mlm tu kami dinner, hidang di satu kedai muslim berdekatan hotel.
5 minit walking distance :-)

da roaming da phone masing-masing :-)
kami dinner tepat jam 7.55 waktu malaysia, awal kan?

nyum nyum! yg pasti tomyam wajib ada...

lepas dinner, kami beramai-ramai berjalan-jalan di sekitar hatyai town, kononnyer nak ke night market.
tapi tak jumpa jalan ha ha ha... naik tuk tuk ke lee garden plaza.
few minutes jalan-jalan, terus naik tuk tuk semula balik hotel.
tidoooooo zzzzz... time tu baru kul 9.30 malam.
waktu thailand baru 8.30 mlm ha ha ha ha...

... to be continued!

Photobucket

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)