Monday, September 23, 2013

KEMBALI MENAIP DI RUANG YG LAMA SEPI...

tidak sihat, tu la faktor utama. then, tuntutan @ tanggungan kerja di opis yg berat!
now, kerja still maintain ~  berat!!!
tidak sihat??!
alhamdulillah beransur pulih...

3 sept mula simptom-simptom tak sihat...
4 sept, memang terasa tak sihat. kebetulan, opis buat sambutan aidilfitri.
aduuuuuhai! kesihatan merudum!
5 sept, petang, yes! confirm tak sihat. call kakak, a doctor. dia beri nasihat melalui telefon. sedih!!! tidaaaakkk :-(
mlm tu gak, jam 8 mlm melawat doktor di poliklinik ayer keroh. doktor tu terus refer ke GH melaka.
mlm tu tak dpt gi GH melaka as instructed by doktor, anak-anak nak letak mana?
hmmmmm berdoa agar tidak jadi apa-apa mlm tu di rumah ke atas diri saya...
6 sept kul 7.30 pagi da daftar kat A&E GH melaka.
yes doktor confirmed pe doktor poliklinik ayer keroh cakap. bagi ubat. but, no MC for me!!! what???!

kul 10 pagi 6 sept tu, kakak saya from putrajaya called. dia set an appointment for me at 4 pm dgn member dia di GH putrajaya. pakar perubatan. yes! "i am lucky!"...
tanpa mc... called opis and declare diri sendiri bercuti emergency.
tghari after amik nurin sekolah, terus amik syuhada & izzat di taska, terus asben drive us naik putrajaya.
tepat jam 3.30 ptg da tiba ~  waiting for dr.enna, kakak ku terchenta...

dr.masni, pakar perubatan di GH putrajaya...
yes. confirmed everything. bagi 2 ubat, salah satu adalah steroid.
ubat titik mata 1.
and a letter utk refer pakar fisioterapi di GH melaka.
yeszaaa dpt mc for 2 days ~  friday & monday. alhamdullillah.

dipendekkan citer, sekarang saya masih lagi dlm proses pemulihan.
sessi fisioterapi da abis ~  2 sessi aje.
sebab tak kronik. kena lakukan few exercise sendiri di rumah secara berterusan.
kerana penyakit ni mungkin berlaku lagi jika tidak berhati-hati menjaga kesihatan.

1-2 minggu lagi nak buat apoinmen utk cek up di GH putrajaya with dr.masni.

punca penyakit saya ni?
secara basic nyer kesihatan saya baik. no problem.
diagnosis dr.masni ~ stress.
yes. saya setuju 100%. byk perkara saya stress kan for the past 3-4 months ago.
yes!

penyakit apa?
saya tak dpt sebut. biar la ia jadi rahsia saya dan keluarga.
yg penting ~  sesuatu yang tidak berjangkit ha ha ha ha...

now sedang kumpul semula mood berblogging... terlalu byk nak ditaip dan diabadikan di blog kecil ni :-)

Photobucket

3 comments:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)