Monday, October 07, 2013

IBU EMOSI LA PAGI NI :-( HU HU HU !



EMOSI PERTAMA ~ terpaksa anta ijat ke taska. lom brape sihat.
suara ijat still serak.
ibu kena keje sebab nak settle kan byk keje before tukar department (yahooooo!)...
so, before aidil'adha ni bu tak bleh bercuti sayang ijat!




EMOSI KEDUA ~ puteri pertama ibu ~ nurin nazihah :-)
ari ni nurin start exam kat sekolah agama. ibu risau... ibu sgt risau!!! hmmmm...
permata hati ibu & ayah... sinar kebahagiaan ibu & ayah...
harapan terulung ibu & ayah!
kesayangan ibu & ayah selamanya...






mulai hari ni nurin akan ada exam sekolah agama.
tiap kali anak-anak nak exam, ibu yg emosi lebih-lebih.
alhamdullillah nurin cemerlang. da ulangkaji di rumah...
hafazan surah lazim pun alhamdullillah lancar sgt!
suka hati ibu & ayah... in shaa Allah kakak pasti cemerlang...




EMOSI KETIGA ~ terkenang pula kenangan nurin di hari pertama persekolahannya dulu.
saya search dlm blog ni, saya tak citer pun!!!
alamak... mana bleh...
terpaksa la pagi-pagi ni korek balik gambar utk ditempekkan memori nya di sini...

nurin was so happy...
nurin was so excited...


dgn semua baru ~ baju sekolah, kasut sekolah, beg sekolah...
yes. ibu sedih... sayu!
besar da anak sulung ibu...
saya yg anta nurin ke sekolah pagi tu...
she was so happy...
but... ada sorang lagi anak saya tak happy ~ syuhada!!!


syuhada kesedihan!!!
tak nak turun kereta bila saya sampai di hadapan tadika...
"adik nak follow kakak..." dia kata.
memang dia sedih yg bukan di buat-buat...
mana taknya, 2 tahun di tadika dia da berkepit dgn nurin.
tiba-tiba kakak takde bersama ke tadika...

saya yg memang sedih dgn keadaan syuhada, terus ponteng kan dia sekolah hi hi hi...
ke sekolah nurin, tunggu nurin turun rehat kul 9.30 pagi.
yes, saya memang cuti 2-3 hari pertama nurin bersekolah!


yes. adik jumpa kakak di kantin sekolah. 
syuhada tak nak buka beg sekolah tu ha ha ha...
so cute anak berdua ni...

few months lagi, syuhada plak darjah 1.
oh tidak!!! tua da ibu ni rupanyer... anak-anak da besar!!!

Photobucket

4 comments:

  1. Pertama : alololo...comeynya Nurin...
    Kedua: semoga Ejat cepat sembuh ya ...
    Ketiga : Syuhada tak mo nanges sayang ..hilang keayuan ..:) ...cian ibu tau... dah emosi pagi ni .....

    ReplyDelete
  2. Mcm2 ragam anak Aida.. Untung juga ada blog kan.. Boleh satu hari anak2 baca semula nukilan rasa ibunya. :)

    ReplyDelete
  3. bila lihat anak-anak membesar ni memang akan rasa sekejap je masa berlalu kan kak

    ReplyDelete
  4. MOGA NURIN DPT JWB SOALAN PEPERIKSAAN DGN BAIK....sekolah syfqah xtau bila..tp exam sekolah kebangsaan stat 21hb - 25hb...

    n kenangan ms anak 1st time masuk darjah 1, mesti kena catat punyer.... kenangan terindah kan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)