Tuesday, October 22, 2013

MALAM RAYA KAMI BERSUKA RIA NAIK CRUISE DAN BECA :-)

nak dijadikan cerita, tahun ni raya aidil'adha kami beraya di rumah...
di bukit katil saje.
mak mertua & abg ipar dtg beraya bersama di rumah kami yg kecil molek :-)

ahad, 13.10.2013, lepas maghrib mereka da sampai...
kita raya kan jatuh pada 15.10.2013 :-)
gitu la citer pendek tentang raya...

berbalik kepada tajuk besar di atas, ni yg seronok nak stori mori ni.
isnin tu, memang anak buah bongsu ajak kami gi naik cruise dan beca...
yes, wajib la berjalan-jalan di melaka kan if da pijak bumi melaka.

one thing la nak share, bila bukan dlm time pesta sungai melaka, tak brape menarik sebeno nyer naik cruise ni.
sebab lampu tak semua buka.
air pancut pun tak on!
first time saya naik cruise ni Jun 2009 ~ klik sini ye ~ SATU MLM DI SUNGAI MELAKA...
time pesta, was ok. seronok...
but tak byk gambo la, masa tu pakai phone cabuk aje hi hi hi... gambo tak cantik!

before naik cruise, bergambar di jeti dulu :-)



dgn mak mertua saya :-)



dulu-dulu takde mural ni semua tau.
saya kagum dtg kali ni dgn tgk semua ni.
cantik!!!





pirate park :-)
a small area di jadikan skit tumpuan pelancong...
dulu kala ni tempat saya naik turun bas ~ bus station lama melaka...

kampung morten ~  the best view always...


izzat separuh perjalanan da terlena di bahu mr.asben...

jeti... 

time abis ber cruise, anak-anak pun da nampak keletihan... and time to go home...
but, sorang anak buah saya ~ hazim ~ nak juga naik beca di tgh mlm tu.
hampir jam 11 mlm time tu...
yes... kami follow...


kami sewa 3 beca mlm tu...

anak-anak dara bertiga tu yg sungguh gembira!!!
nurin, syuhada & maisarah :-)
saya amik gambo dari beca saya...

beca hello kitty...





Photobucket

4 comments:

  1. yana suka lepaking kat tepi sg tue memlm sambil dating ngn hubby. ok lah.. utk tenangkn fikiran ^^

    ReplyDelete
  2. syoknya naik beca..tak pernah naik lagi ni ..huhuhu

    ReplyDelete
  3. wah..seronoknya...dah mcm2 ada kat melaka yer..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)