Friday, November 08, 2013

NAK CITER PASAL SKINCARE & MAKE-UP BAJET RENDAH YANG BEST :-)

lama x update citer.
da tukar department. lom ada masa nak dok diam and pilih & upload gambo :-)
so korek korek gambo lama la...

and tadi sedang clear kan gambo kat phone and kat desktop opis ni, ada 2 pics ni.
timbul idea nak buat post. memang pics ni diambil few months ago utk tujuan blogging.
but, dek kerana terlupa, tak upload la ke pc :-)

pic 1

lama dah saya guna, more than 2 years kot.
sebab seingat saya time pantang izzat, saya da guna.
izzat pun da 1 tahun 3 bulan, kan :-)
safi rania gold, now da ada safi rania diamond dah pun...
saya maintain 3 di atas aje iaitu cleanser, toner dan serum tiap hari.
scrub guna juga tapi 1 minggu sekali je...
so far, saya suka! baunya harum and sedap bila ditempek di muka...
and jerawat di muka saya da tak tumbuh. ada kesan jerawat lama je :-) ok la tu...
4 produk di atas, kalau gi family store bajet nyer tak lebih RM70.
tu pun kalau beli semua one shot la.
saya biasa nyer abis, beli, abis, beli... satu persatu :-) family store pun dekat dgn umah hi hi hi... 



pic 2

ni paling saya suka!
bulan ni plak birthday saya, dpt 25% diskaun semua produk. yeszaaaa!
lom pergi lagi, akan pergi. saya gi kat jusco ayer keroh tu aje.
pun dekat dgn umah, seberang jalan dgn family store.
yg kaler ijau tu, mr.asben punyer.
yg lain semua saya punyer hua hua hua...

and if takde diskaun birthday pun, saya selalu borong time member's day.
yes, diskaun nyer boleh tahan ok la :-)
and beli byk akan dpt baucer RM15 plak...
pendek kata, saya beli masa harga nyer ada diskaun!
saya guna pun hanya wangian and make-up saje.

ni hah saya printscreen kan sms yang saya terima dlm bulan lepas :-)
first diskaun 25% utk birthday month kan...
then baru terima on 17.10.2013 ~ October Sale starts from 18.10.13 - 8.11.2013 :-)
best kan?
just saya kena pilih antara 2 ~ guna 25% tu or discounted price October Sale.
sebab 25% tu hanya atas harga asal produk :-)

saya da borong pun 31hb ari tu :-) guna 25% diskaun birthday!!!

koleksi the bodyshop saya:
  • extra virgin minerals compact foundation spf 15 - RM105 (sangat best! ada berus yg lembut!!! and bau nya wangi dan menyenangkan. tgk gambo kat atas tu ye...)
  • loose face powder - RM59
  • all in one face base - RM85 (ni saya letak dlm handbag, utk touch up di mana-mana)
  • hemp lip protector - RM19.90 (bibir saya cepat kering! so ini byk membantu!)
  • lipstik ada 2 - colour crush lipstik RM49 dan colourglide shine lip color RM49 jugak (tak jauh beza 2 warna ni, try try aje... best. selesa di bibir saya. wangi!)
  • vitamin E face mist - RM39.90 (mcm air mawar gitu baunya...)
  • extra virgin minerals foundation brush - RM75 (bulu sintetik. lembut. tebal. dan boleh cuci dgn air dan sabun mandi)
  • white musk eau de parfum - RM85
  • white musk chiffon sheer body mist - RM49.90

ini favourite saya - compact foundation nyer !!!

and again, saya borong time diskaun.
if takde diskaun and brg abis, saya beli satu-satu aje la kat bodyshop.
but, tak selalu terjadi sebab saya da borong stok byk-byk hi hi hi...
and ada produk di atas saya beli hanya RM5 dan RM10 time member's day @ bodyshop tau.
jgn terpedaya dgn harga yg saya senaraikan di atas :-)




and lastly, di atas adalah produk AVON yg sama maintain guna dari dulu sampai sekarang.
pun byk stok dlm laci kat umah :-)
ni ajer la menghidupkan akaun AVON saya hi hi hi...
eye liner blackest black & lip liner pink bouquet :-)






dah tu aje citer ari ni.
perempuan dgn penjagaan diri mana bleh pisah, kan?
beg make up wajib bwk ke mana pergi.
ye la, kita ni tak le cantik ala-ala rozita che'wan, ziana zain, nora danish or erra fazira.
sederhana aje... so kena la tempek mcm-mcm kat muka bagi nampak elok skit :-)
tak le pucat lesi hi hi...
beli pun ikut kemampuan and yg penting ~ kena alert dgn offer price!!!


Photobucket

5 comments:

  1. body shop kalau member day mmg puas hati beli ..
    yg safi tu akk sy guna mse dia pantg smpai skank..
    ok katanya
    tgk muka dia pon cerah sekata..cewah, ayt nk mcm iklan plak.huhu :)

    ReplyDelete
  2. Saya pernah guna Safi Rania Gold saja nak cuba beli 1set, malangnya,tak sesuai dgn kulit saya..bila sy guna muka jd sgt oily.. jerawat naik.guna Garnier je alhamdulillah ok.

    ReplyDelete
  3. ok la.nmpak sweet ja kak aida..:0 fyzz pun mmg suka ngan bodyshop...Japaness blossom n white musk peberet fyzz...safi pun fyzz guna gak..pencuci kt ofis..kt umh simplysity..:)..yez kita pompuan nih of kos kena jaga wajahkan..:)

    ReplyDelete
  4. sy pun pakai yang avon je ...harga berpatutan dan senang nak dapat :)

    ReplyDelete
  5. dah lama tak usung beg make up.lipstick pun xdok..sadis tak?tgk aida senaraikan barang-barang aida nampak saya sudah jauh ketinggalan.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)