Wednesday, November 20, 2013

WALAUPUN HUJAN, HOLIDAY TETAP MARBELES DI KELANTAN :-)

... sambungan dari part 1 - tiba di wakaf che yeh :-)

setibanya di kota bharu pagi-pagi ahad tu, kami terus breakfast dulu di cafe hotel la.
laparrrrr...
since lom cek-in, kena byr RM15 per adult.
anak-anak tak perlu byr :-)

then, terus naik bilik ~ saya dan mr.asben tido zzzzzzzz !
anak-anak dok bilik adik-beradik saya, diorang dari seremban - kota bharu tido !!!

dlm kul 12:15 tghari ahad tu baru kami gerak hala ke pengkalan kubor :-)
shopping... jalan-jalan...


risau nyer hati... awan mendung berat time dlm perjalanan tu!



hujan yg sgt lebat turun... aduhai!
lemah longlai kaki rasa nyer... dpt kah shopping?

alhamdullillah...
sini tak hujan, cerah...



nampak tak rambut dan mata izzat ?  :-)



kami sekeluarga adik beradik byk gaks shopping di pengkalan kubor.
but saya tak byk la berminat, sebab harga tak brape murah pun.
best lagi harga langkawi :-)

then kami terus ke rantau panjang.
tiba di rantau panjang dlm kul 4:45 petang.
byk kereta!


time di rantau panjang kami tak jalan byk.
parking kereta-kereta di satu tempat and jalan shopping kat area berdekatan je.
sebab abah saya da tak sihat, muntah-muntah la pula.
perut masuk angin :-(
so mak dan abah stay dlm kereta sementara kami adik beradik gi jamu mata.

hasil jamu mata saya dan mr.asben di pengkalan kubor & rantau panjang, ni jer la kami berminat utk melabur :-)

kuali & set loyang...

baju rama-rama...

jersi mr.asben...

sepasang blouse batik & skirt hitam :-)

malam tu, kota bharu hujan lagi...
saya tak dpt menjejakkan kaki ke wakaf che yeh...

pagi-pagi isnin, 4 nov tu, anak-anak semua da bangun pagi - swimming!!!
semua frust la sebab semalam tak dpt swim, ibu-ibu semua busy shopping kan hi hi hi...


pool nyer indoor, so selesa la anak-anak...
tak panas :-)

muslimah swimwear ibu baru beli online :-)

syuhada da jadi berani :-)





mr. asben takde...
so izzat x dpt swim!

izzat main tolak-tolak kerusi je ye sayang...

petang tu, ibu-ibu bapa-bapa jalan-jalan ke pasar siti khadijah pula...
more shopping done uolls!!!

... to be continued!!!

Photobucket

6 comments:

  1. Sakan tu...bagusla..takla rasa oenat je jakan jauh2..hujan bukan halangan nak happy kan?

    ReplyDelete
  2. pengkalan kubor ni memang heaven untuk shopping kan?

    ReplyDelete
  3. Bestnya..mak2 dpt shopping anak2 dapat mandi swmng pool

    ReplyDelete
  4. selamat menghabiskan duit sis =) jangan lupa makan tengah hari kat restoren nasi ulam, dekat ajer ngan pasar siti khadijah tue...

    ReplyDelete
  5. Wah... bestnya..! Dah lalu kampung suami yati dah tu, Tumpat. :)
    Skrang memang makan dah mahal sana, Aida. Sebelum ni lagiiiii murah. Barang pun sama juga, tak murah cam dulu. Tapi still boleh tahan la, kan. :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)