Monday, December 30, 2013

BELAKANG RUMAH SUDAH ADA TAMAN ~ RUANG MENYEJUKKAN MATA :-)

kat laman depan umah saya ada byk pasu bunga...
tapi tak terjaga!
pokok da tak subur!
da takde putik bunga pun...
ada yg da hampir mati...

tq to mr.asben, 2-3 hari, minggu lepas mengusahakan taman di belakang umah kami...
beberapa pokok di laman depan, mr.asben transfer kat ke belakang.
and kerusi kayu pemberian mak abah saya, mr.asben cat baru :-)




kaktus...
dulu sgt banyak, tapi skang tinggal ni aje.
saya lom ada masa nak pindah kan ke pasu besar!
nak gi beli tanah kaktus dulu kat giant, pasu da ada... nak pindah kan agar tumbuh besar!




dan di bawah ni adalah view belakang umah saya...

ni bukan ampaian saya, jiran sebelah yg punya.
saya sidai kat depan rumah :-)
just nak tunjuk yg belakang rumah saya adalah semak yg hijau!!!

tu nampak tak pasu pasu lama saya banyak??!
dulu byk tanam pokok tapi pastu jadi malas...
ha ha ha...

tu bumbung surau...
belakang umah ajer :-)

belakang umah kami semak!
jiran-jiran saya rajin bercucuk tanam.
pokok pisang, serai, pokok limau kasturi, daun pandan...
alhamdullillah permudahkan kami nak masak :-)
kami share...

tapi... kami sgt jarang lepak di belakang rumah...
hanya weekend. weekday tak la, balik rumah pun da hampir maghrib.
now, agak-agaknyer lebih kerap tak kami lepak hi hi hi...
in shaa Allah...

p/s : cantik tak taman kami ? hi hi hi...

Photobucket

7 comments:

  1. Best ada kawasan nak cucuk tanam kan..

    ReplyDelete
  2. Wahahahahah byknya pasu! shima pun tak berapa minat nk tanam bunga, lebih lg bila en,Ayah kata bukan leh mkn tanam bunga hahahaaa...
    Kalau tanah Aida diblkg. shima punya di depan rumah. Ada la tanam serai sikit2.. Pssttt somi yg tanam hahahaha

    ReplyDelete
  3. seyes cakap kerusi tu cantik. kombinasikaler yg sangat sangat saya suka

    ReplyDelete
  4. tak ada pagar pemisah eks..
    ok lah ada tanah nak berkebun..
    cantik gak ada pokok kaktus..tapi tak bahaya ke kat anak anak

    ReplyDelete
  5. bestnya santai tengok pokok2 menghijau, itulah untungnya bercucuk tanam ni kan, sharing is caring ;)

    ReplyDelete
  6. perghhh!!mmg byk sggh pasu tu,eheheh!!boleh jual balik kt bundle sale ni :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)