Monday, December 09, 2013

SETELAH 11 TAHUN, KINI KAMI KEMBALI BERSATU !!!

REUNION & FAMILY DAY
IIUM AIKOL LAWGRADS 2002
tarikh : 22 - 24 November 2013
tempat : Ancasa AllSuites Resort & Spa Port Dickson

master bedroom

ada beranda lagi master bedroom nyer menghadap laut gitu...


sliding door di ruang tamu... cantik view...
view pantai teluk kemang!


kami di tingkat 8 blok c seaview.
memang la tinggi and cantik pemandangan dari bilik tido apartment 2 bilik kami.
view yg sgt menyegarkan...

lobby hotel - 3 petang 22.11.2013

goodie bags sponsored by 2 frens saya yg dari lawyer jadi bisnes ladies :-)




ni FM yang saya sponsor :-)
letak sekali dlm goodie bags bersama kek coklat dan mini donut...


alhamdullilah... Allah Maha Berkuasa...
kami berjaya organize satu program yg begitu bermakna...
re union @ family day di pd weekend lepas.
punyer la best tak terkata.

AIKOLians 2002 = kami semua :-)
AIKOL = Ahmad Ibrahim Kuliyyah of Law, IIUM gombak.
kami student law di UIA, and AIKOL tu nama khas utk faculty kami.
dan kami graduation tahun 2002 :-)

program ni kami plan 5-6 bulan lepas.
saya salah seorang committee yang berkerja kuat utk merealisasikan program ni.
and kami berdiskus sepenuhnya melalui 2 group whatsapp (almaklum la 1 group bleh add 50 org ajer)...
memang henfon masing-masing 24 jam tit tot tit tot la kan, whatsapp very active :-)

program direalisasikan oleh 48 AIKOLians.
actually more than that sebab ada yg kawin sesama AIKOLians.
batch kami sebenarnya lebih dari 300 orang tau!
ni jer la yang berjaya hadir.
yg lain ada sebab-sebab tertentu tak hadir.
kami cuba menjemput seramai yang boleh... cuba cari dan cari seluruh dunia!
sebab ada AIKOLians yang da menetap luar negara...
maklum la da 11 tahun grad, masing-masing semua da berkarier... berkeluarga...

petang ketibaan tu, anak-anak tak sabar-sabar nak swimming...
semua anak-anak da ready to wear dah diorang punyer baju swim ha ha ha...

izzat mandi pool !!!!

izzat yang excited...
ibu & ayah standby je tepi pool menjaga keselamatan izzat :-)
malam, after dinner kami ada perjumpaan @ meeting la konon.
yes la, after 11 years tak jumpa, kena ada sessi perkenalan semula.
ramai yg da berubah bentuk badan, muka, rambut ha ha ha :-)

anak-anak mewarna semasa ibu ayah sedang meeting...
nampak tak izzat di mana ? :-)



dgn nita ~ my roommate dulu di campus for 4 years !!!

mlm tu kami tido lena, sejuk!!!
because it was raining that night.
november rain :-)

the next day ~~~

view dari bilik kami... sejuks!!! angin laut pagi...

ready nak gi breakfast and terus ke sukaneka :-)



















wow! sungguh seronok bersukaneka...
games for asbens yg banyak. kami wife wife yang mostly ada baby 1 games ajer la.
balut mumia :-)

memang penat yg amat...
panas!
haus... lapar... semua terus gi lunch :-)

and petang sabtu tu, asbens ada futsal, but sape yg nak join ajer...
saya dan anak-anak dara nak gi jalan2 pantai...








gambar ni asben snap dari bilik kami :-)

after da settle jalan2 di tepi pantai, kami balik pool...
anak-anak dara berdua tu nak gaks terujun pool gamak nyerrr...

ada show skit from pihak hotel :-)



grand bbq dinner...
best! cabutan bertuah...
tapi saya x bertuah hu hu hu :-(



saya sponsor 100 pek tapai sarimah :-)

dalam pada kegembiraan... kemeriahan... kami tak lupa kepada sahabat kami yg sudah meninggal dunia.
kami ada buat slideshow khas utk memperingati mereka.
agar mereka tidak hilang drpd ingatan kami semua...
antara nya ialah arwah ahmad kamil yg terbunuh dlm kes sosilawati...
beliau adalah peguam peribadi sosilawati...

al-fatihah...

sejujurnya, hakikatnya, saya dulu masa di kampus, ramai yang saya tak kenal!
sebab kami ramai... dan kami terpisah di antara student syariah dan yang tiada background syariah.
program re union benar-benar telah menyatukan kami semula, lelaki dan wanita.
rapat... dekat... mesra... lebih drpd dulu kala...
alhamdullillah...

next program re union in shaa Allah 2018...
moga panjang umur :-)

before balik melaka, layan lunch kat tepi pantai teluk kemang...
air kelapa fresh for everyone!!!

Photobucket

6 comments:

  1. Seronoknya dapat bertemu semulakan...

    ReplyDelete
  2. wow..mmg menarik..reunion yang pastinya menggamit zaman kegemilangan masa study kan kak aida..pepun yg pasti anak2 yg cukup best main kt pantai:)

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat Aida dan kwn2 berjaya mengadakan Reunion dan family day.

    ReplyDelete
  4. Seronoknya bila dapat bkumpul dgn kwn2 lama kan?
    weol dah lama plan utk our classmates dulu, asek tak dan je.

    ReplyDelete
  5. Seronoknya bila dapat bkumpul dgn kwn2 lama kan?
    weol dah lama plan utk our classmates dulu, asek tak dan je.

    ReplyDelete
  6. Seronoknya bila dapat bkumpul dgn kwn2 lama kan?
    weol dah lama plan utk our classmates dulu, asek tak dan je.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)