Friday, January 17, 2014

3 HARI 2 MLM ~ IZZAT DI HOSPITAL PANTAI AYER KEROH, MELAKA

alhamdullillah...
izzat da balik umah...
izzat da sihat in shaa Allah...
semlm & ari ni saya amik cuti utk jaga izzat kat umah.
sedih plak nak anta dia ke taska.
ari ni melaka tak cuti sempena thaipusam :-(

p/s : saya cuti ari ni juga sebab ari ni besday syuhada ke7 :-) mlm ni nak celebrate di our favourite place ~ secret recipe !!!

ni ibu ber'selfie' di hospital time tunggu giliran jumpa dr.lee ...
izzat tak sihat, badan nyer panas sgt!

izzat demam since ahad.
ahad tu suhu badan dia tinggi ~ panas!
ada tetamu dtg umah, izzat bad mood je :-(
mlm tu bertambah panas badan izzat...

isnin kul 11 pagi tiba di spital pantai.
kul 1.30 ptg baru dpt jumpa dr.lee... ramai patients...
suhu badan izzat tinggi, more than 39'C!
telinga ok. tekak ok. hidung ok.
dr.lee buat test air liur ~ utk kesan influenza A / B.
negatif !!!
dr.lee tak puas hati, kenapa semua ok tapi demam tinggi??!
dia advice kami masukkan izzat ward agar dpt pantau.
saya akur demi kesihatan izzat.




sebak ati ni time nak kata setuju izzat masuk ward.
sedih...
tau da mesti cucuk tgn gebu izzat nak on drip and cek darah.
nangis izzat kena cucuk tgn :-(



cek darah...
cek urine...
selasa ptg dpt result...
cek darah ~ sel darah putih tinggi ~ terus on antibiotik!
cek urine ~ kencing kotor!!!
terus dr.lee kata nak buat new test why kencing kotor.
result nyer dlm 2-3 hari baru dpt.
alamak!!! frust sebab kena stay lama kat spital...

silang panggung anak boy ibu :-)


izzat ptg 14.1.2014 tu ~ ptg Maulidur Rasul...
alhamdullillah happy makan roti...

saya dan mr.asben berada di spital time satu dunia celebrate Maulidur Rasul.
kami bercuti di spital aje hi hi hi...
kakak-kakak dok dgn mak mertua kat umah.

rabu tu mr.asben sambung jaga izzat. dia cuti.
saya tak dpt cuti sebab terlalu byk keje wajib disiapkan.
tq ayah for ur understanding :-)
dlm kul 2.30 ptg baru saya sampai spital.
izzat was sleeping...

lebih kurang kul 4 ptg baru dr.lee cek...
alhamdulillah izzat dibenarkan balik.
yahoooooo!
walaupun result test urine lom siap, dr.lee akan call if result nyer ada problem.

moga takde pe pe la kan. moga ok la semua nyerrr...
rabu depan apoinmen dr.lee, nak tgk perkembangan izzat after a week.

in shaa Allah izzat akan ok, sentiasa saya berdoa kpd Allah :-)

Photobucket

8 comments:

  1. ciannyer tgk anak kn cucuk..huhu.. mg izzat makin sihat yew

    ReplyDelete
  2. Alahai siannya izzat.. semoga baik terus dan laporan yg bakal diterima tu tiada masalah ya... sian budak kena cucuk kan? Tak sampai hati ...

    ReplyDelete
  3. kesian Izzat..moga cepat sembuh ya.. sedih bila anak tak sihat...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah izzat dah sihat..tp nape yee demam tinggi n kencing kotor..saya pulok tertanya2...

    ReplyDelete
  5. Harap izzat terus cergas..bab nak masuk ward tu x sampai hati bukan apakan nak kena cucuk tu sian baby

    ReplyDelete
  6. Semoga Izzat cepat baik dan tak de pape ..biar semuanya o.k ...Insha Allah...amin

    ReplyDelete
  7. Semoga Izzat cepat baik dan tak de pape ..biar semuanya o.k ...Insha Allah...amin

    ReplyDelete
  8. sian izzat... takpe, mama n papa ada... semuga izzat sihat selalu...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)