Thursday, January 23, 2014

7 SELFIE YG AIDA RASA NAK SHARE AND TEMPEK DI BLOG NI :-)

hi hi hi... setelah baca 10 selfie selebriti menarik di malaysia...
saya suka nak kata yg saya pun ada selfie...

Perkataan 'Selfie' yang diiktiraf sebagai perkataan rasmi kini popular di kalangan pengguna telefon pintar terutama yang menggunakan laman sosial foto seperti Instagram.
Mengikut definisi selfie, ia adalah satu gambar diri sendiri yang diambil menggunakan telefon mudah alih atau kamera web yang kemudiannya dimuatnaik ke dalam laman web.
Pada 2013, perkataan mendapat perhatian selepas banyak digunakan pengguna media sosial serta kekerapan penggunaan selfie meningkat 17,000%. Perkataan tersebut mula dikesan pada satu muat naik ayat tersebut di satu forum di Australia pada September 2012 dengan 'Hashtag selfie'.
sumber : Yahoo

saya sgt suka selfie yg ni :-)
guna samsung s4 mr.asben...
di pantai...








memang takde selfie diri sendiri seorang diri...
selfie dgn mr.asben ada tapi larang tayang :-) hi hi hi... karang jadi selfish la plak!
so selfie dgn anak-anak jer la kita ni kan...
ibu mithali... ibu sejati... hua hua hua...

Photobucket

6 comments:

  1. saya lebih gemar menggunakan perkataan selca... ^_^

    ReplyDelete
  2. wah berselfie-selfie mak dgn anak. huhuhu

    ReplyDelete
  3. hehehe..comel2 gambar selfie Aida ni..sy plak jarang selfie..segan plak..hehe

    ReplyDelete
  4. betul..selalu selfie dgn anak je... sorng malu la plak...

    ReplyDelete
  5. MJ sekarang dah kurang keyakinan untuk berselfie :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)