Sunday, January 12, 2014

JALAN-JALAN KE IPOH, PERAK ~ LAWATAN KERJA BERAMAI-RAMAI :-)

ari ni dok umah.
standby ~ keje!!!
so tak bleh ke mana-mana hingga kul 2 ptg, tunggu calls dari opis :-)
ptg ni nak ajak mr.asben berbasikal lagi kat taman botanikal.... enjoy!

nak citer satu citer lama ~ jalan-jalan :-) 
pertama kali saya join program pewakas jalan-jalan....

24.12.2013 lepas saya join program ke perak.
temu mesra dgn pewakas perak.
al maklum la, pengerusi pewakas perak kan ex-pengerusi pewakas melaka :-)
wajib la ziarah mantan...

kul 6.20 pagi kami da bertolak dari wisma kastam melaka.
tepat jam 12.15 tghari, kami tiba di wisma kastam ipoh, perak...

wisma kastam ipoh, perak...


ada jamuan makan tghari disediakan...
gambo sekitar majlis tak dpt la nak tempek sini hi hi hi...

makan tghari di sini...
marbeles!
ayam goreng rempah...
sambal belacan...
ulam-ulaman...
masak lemak ikan masin dan nenas!!!

and kemudian kitorang di bawa ke satu outlet AKEMI.
tak pergi kilang AKEMI sebab akhir tahun, kilang busy!












tu dia !!!
semua nyer memborong penuh troli...
penuh bas dgn tilam bantal !!!
:-)

pastu... lepas kami da penuhkan bas, kami ke kilang maruku...
cute je kilang nyer.
and maruku nyer ? marbeles...
kami semua borong lagi byk2 bwk balik utk anak-anak :-)











da kul 4 petang time tu...
semua da penat!

on the way melaka, kami masuk tapah dulu, beli buah :-)



kul 11 malam baru selamat sampai di wisma kastam melaka...
alhamdullillah tak trafik jem pergi balik...
hujan renyai-renyai je skit sepanjang jalan.

hasil tangkapan di AKEMI...




beli 4 set queen bedsheet...
2 set super single bedsheet utk anak2 dara...
and sarung bantal beli dlm 6-7 set, utk sarung bantal tetamu.

pembelian more than M350, dpt tuala free :-)

paling best ialah ~ buah-buahan...
mangga epal the best. tapi paling mahal 1kg = RM22.
jambu air dan jambu batu... tu ajer.




Photobucket

7 comments:

  1. Akak pun suka jenama akemi ni..tapi selalu kalau nak beli tunggu sales je lah

    ReplyDelete
  2. wah syoknya pergi kilang maruku ....boley borong banyak2 ..hihi :)

    ReplyDelete
  3. salam boleh share address kilang maruku ipoh tu sis =).

    ReplyDelete
  4. salam boleh share address kilang maruku ipoh tu sis =).

    ReplyDelete
  5. salam boleh share address kilang maruku ipoh tu sis =).

    ReplyDelete
  6. salam boleh share address kilang maruku ipoh tu sis =).

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)