Friday, January 03, 2014

KAMI BERBASIKAL DI PETANG TAHUN BARU ~ HINGGA IBU PENING-PENING LALAT !

tepat jam 5.30 ptg 1 januari tu kami da sampai di Taman Botanikal...
mr.asben yg ajak memandangkan hari tu kami takde apa-apa aktiviti.
anak-anak dara berdua tu seperti biasa ~ over excited !!!

if korang holiday melaka, jom ke Taman Botanikal :-)
dari tol ayer keroh, trafik light pertama masuk kanan...
situ la... sebelum ke taman burung & wonderland...


tak lengah-lengah!
berlari terus nak gi sewa basikal...

amboi amboi bukannya nak tgk kiri kanan ada kereta lalu ke tak!!!
main lari aje... hmmmmm !!!

nurin... pilihannya pink ajer la...



basikal kami 5 beranak...
basikal ibu muat 3 org duduk...
and izzat dok bakul kat belakang ibu ler...

sewa 4 basikal ni = RM18 :-) ok la tu...

yes...

indah dihiasi pokok-pokok...





awal-awal nak start berbasikal tu saya gabra skit!
ada izzat di belakang...
and basikal tu agak tak stabil!
and saya da bertahun-tahun tak mengayuh basikal!!!
sgt merisaukan...


tersedia laluan bagi melengkapkan 10,000 langkah :-)


muzium perhutanan melaka

kampung buku :-)


nice !!! ada hiasan binatang batu cerita dongeng kanak-kanak...
arnab & buaya...

arnab & buaya...
melintas sungai ke seberang!

citer arnab & kura-kura...

dinasour plak!




mr.asben :-)




hampir kul 6.30 ptg, kami tamatkan pengembaraan berbasikal kami.
aduhai... bab naik bukit memang la saya tak tahan!
muncul bintang-bintang kat mata tau... mcm nak pitam aduuuuhai...
time tu kena mendaki bukit beberapa kali... naik turun naik turun!
aduhai...


apa-apa pun, semua ok pastu.
minum air... releks...
masuk dlm kereta masih pening-pening lalat, but ok la...
berpeluh di tahun baru...
bersenam :-)

memulakan tahun baru dgn penuh semangat dan sihat ha ha ha...
Photobucket

2 comments:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)