Thursday, January 09, 2014

TIPS JIMAT : KISAH STOKIN & ANAK TUDUNG :-)


stokin barbie utk anak-anak dara tahun ni...
sorang saya beli 6 pasang stokin :-) meriah!
tiap hari 1 pasang sorang.

and anak tudung tu saya beli sorang 6 jugak.
pun sama tiap hari pakai 1.

tukar secara harian...

yg nak diceritakan pasal jimat ni ialah ~ JIMAT MASA.
anak dara saya dua orang tu amat cenderung ke arah berebut!
perebutan kuasa selalu terjadi.
especially kalau sesuatu tu hanya ada satu :-(
yg sorang kata dia punya...
yg sorang lagi kata dia yg punya...
akhirnya, sure ada sorang akan nangis!!!

tu yg saya tagging huruf N (for nurin) dan A (for ain) di setiap stokin dan anak tudung.
alhamdullillah, da 6 hari skola, diorang takde langsung berebut.
langsung takde isu perebutan kuasa tiap pagi nak bersiap ke skola.

alhamdullillah... jimat masa ibu daripada membebel pasal stokin dan anak tudung tiap pagi :-)

sekian je tips jimat ari ni.

Photobucket

8 comments:

  1. Kalau kat umah nani lak.. mmg nani pun tahun ni ada tulis nama anak kat stokin.. memandakan hakimi dan haikal nama nya bermula dari H, so nani tulis nama penuh... tapi kat dalam stokin dengan marker pen..hahahahaha.. takot nanti gaduh pasal stokin lah.. kang kakak cakap dia amik dia nye.. abang cakap dia nye.. haikal pulak yg takde stokin.. so tak nak gaduh2.. mama dah tulis nama.. :D bijak bijak.. :D

    ReplyDelete
  2. Hehe..senang buat mcm tu kan..tak berebut

    ReplyDelete
  3. ooo..kena ada label ya.. saya pun kena amalkn macam ni agaknya bila anak2 masuk sekolah nanti.. anak beza dua tahun je, nak Nampak lebih kurang je.mesti kecoh nanti kalau berebut barang... at least aida, dua anak perempuan, sopan sikit.....saya dua2 pun lelaki, kecoh

    ReplyDelete
  4. jassnani ~ sama la kita ekk? tu la pasal terpaksa tagging brg anak-anak :-)

    ReplyDelete
  5. k ayu ismail ~ yes betul kak. if not berebut!!!! buang masa bebel kan mereka pagi-pagi...

    ReplyDelete
  6. aisy ~ advice aida, tagging la nama. akan aman hidup kita. masing-masing tau barang masing-masing hi hi hi...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)