Saturday, February 15, 2014

BERCERITA PASAL SHOPPING GOES GREEN BAG & KISAH EMOSI IBU DOWN SEBAB ANAK-ANAK DARA BERDUA ITU :-(

rabu & khamis lepas anak-anak dara berdua tu telah buat salah besar!
mr.asben da skola kan both of them...
sgt kecewa dgn mereka berdua!
sgt geram! sgt sedih!
cubaan utk berbohong dgn ibu ayah!!!
tidak boleh diterima!!!
"mula-mula membohong, lama-lama mencuri..."
aduhai anak-anak...

sampai skang ni ha saya tunjukkan yg saya sgt marah dgn diorang.
terkilan...
tau pula diorang tertib aje bila tau saya sedang marah ni...
tau pula diorang tak buat bising dlm umah ni. dok diam dlm bilik baca buku citer.

hmmmmm...
skit masa lagi terubat la hati ibu ni ye...
and nasib baik periuk goreng ajaib, waffle ajaib ibu semua abis terjual...
dpt la jadi pengubat dek kerana perangai korang yg amat mengecewakan itu...



ni la bag shopping saya skang.
beli kat avon :-)
ada 3 bag sebab kalau shopping barang memang byk!
and asing bag letak makanan and bukan makanan :-)


meminimakan penggunaan plastik time shopping.
bukan saje hari sabtu, but setiap hari.

saya ada banyak recycle / woven bag.

before this saya guna woven bag.
but after terjumpa bag guni avon ni terus terpikat...
cantik... besar...
woven bag yg lain tu saya simpan rapi dlm kotak pink tu la.
utk isi apa2 patut ~ baju kotor balik kampung ke, nak gi picnic ke, anak-anak nak bawa barang ke skola ke...

:-)

kepada semua, selamat berhujung minggu.
plan saya ~ nak abiskan masa mengadap anak-anak dara...

Photobucket

5 comments:

  1. Pengalaman membesarkan anak ya.. macam2.. ibu kena banyak bersabar dan banyak doakan yg terbaik buat anak....

    ReplyDelete
  2. saya faham perasaan seorang ibu apabila anak mula berbohong..dulu anak lelaki saya pun mcm tu..dan perasaan sgt kecewa...mmg kenasekolah cukup2 dgn abh dan umi nyer..sabar lah wahai ibu

    ReplyDelete
  3. sabo kak, dugaan tu perangai anak2 kan

    ReplyDelete
  4. yes, pengalaman membesar kan anak-anak kan :-) mcm2 perangai, mcm2 dugaan ha ha ha... tapi bila mlm, before tido, peluk cium diorang yg sedang tidur! nyaman...

    ReplyDelete
  5. menarik jugak beg ni. bagus kan boleh kurangkan penggunaan k.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)