Monday, February 24, 2014

BUAT SANDWICH CHEESE SAMBIL DUKUNG IZZAT ~ BERPELUH-PELUH !


ni cerita isnin yg lepas...
di ofis...
dpt satu resepi ~ sandwich cheese di fb.
sgt ringkas dan confirm menarik...

dok fikir-fikir bahan mcm cukup...
  1. roti gardenia
  2. telur
  3. mayonis (resepi asal fresh milk)
  4. cheese keping
  5. planta
tiba je umah ptg tu, terus aim nak buat.
malang nyer nasih roti tinggal 4 keping aje!!!
jadik la... nak test resepi sedap ke tak...

terus pecah telur sebiji, kacau sebati dgn mayonis.
amik periuk ajaib gen2, panaskan...
cheese sekeping kepit antara 2 keping roti and celup dlm telur tu...
lengser kan planta kat atas periuk ajaib tu...
then letak la roti-roti kepit cheese tu :-) rujuk gambo di atas ler ye...

OMG! bau nyer semerbak...
masa tu sedang mendukung izzat!!!
dia buat perangai la plak nak berdukung...

berpeluh-peluh gak la nak siapkan sandwich cheese tu.
sebab mendukung izzat!!!



marveles!!!

makan time panas tau, terangkat!!!
menarik... mr.asben pun suka!!!
anak-anak dara tak sempat rasa sebab da abis hua hua hua...

best!!!

Photobucket

9 comments:

  1. Dah lama tak buat macam ni.. sedap.. saya suka juga..

    adih Izzat, nak manja2 dengan ibu ya. Cekapla masak pun ada dukung anak sekali

    ReplyDelete
  2. wah aida..menarik!!boleh cuba ni kat umah..:D
    tapi nak tanya time bila nak bubuh telur tu?tetiba kurang faham

    ReplyDelete
  3. mencabar rasanya tgk cheese yg meleleh tu. ni boleh jd salah satu menu utk aiman bw gi sekolah :)

    ReplyDelete
  4. penampakkan gaya dah macam french toast tu...salam isnin... ^_^

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak, wahh fav sheila ni.. roti cheese ~~~

    ReplyDelete
  6. tgk rupa pun da tau sedap..waaa.. nak jugakkk...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)