Monday, May 05, 2014

FESTIVAL ANTARABANGSA SUNGAI MELAKA ~ CUTI SEKOLAH AKAN DTG, JOM ?


tu banner saya snap di salah satu tiang traffic lights di jasin semalam.
banner pasal ~ FESTIVAL ANTARABANGSA SUNGAI MELAKA 2014...
dulu namanya PESTA SUNGAI MELAKA, tahun ni up la sikit hi hi hi...

saya da 3-4 kali naik cruise along sungai melaka ni...
bawa famili...
and pertama kali saya naik was on 29 jun 2009 ---> SATU MLM DI SG MELAKA :-)
boleh klik link tu ~ gambar lama, tak brape jelas but boleh la bagi gambaran skit.

kalau naik cruise bukan time pesta, sgt tak best!
sebab lampu semua tak dipasangkan sepenuhnya ~ jimat elektrik.
time ni sgt cantik... memang puas hati in shaa Allah :-)

so cuti skola nanti jemput la ke melaka ye...
booking awal-awal hotel sebab melaka ni hot during holidays!

then selain dari naik cruise uolls gi lepak di kawasan sekitar di waktu mlm :
  • minum makan di hard rock cafe
  • jalan-jalan sepanjang jonker street
  • jalan kaki sepanjang tebing sg melaka yg cantik
  • tgk kg morten yg glamer dgn rumah melaka yg menawan
  • naik beca yg berwarna-warni...
  • shopping di mahkota parade & dataran pahlawan....
  • makan asam pedas power di bukit china, depan perigi hang li poh...
siang hari pula di banda hilir :
  • gi muzium kastam (mestila promote muzium sendiri!!!)
  • and beberapa muzium lagi area situ...
  • shopping souvenir di stadhuys @ jam besar...
  • makan cendol di tepi sg melaka depan jam besar tu
  • naik beca versi siang pulak
  • menara tamingsari
selain di banda hilir, di melaka uolls boleh gi :

alamak! da jadi ejen pelancongan la pulak :-)
apapun ~ melawat melaka bererti melawat malaysia...

Photobucket

6 comments:

  1. lama dah tak balik kampung ni, macam rasa nak balik kampung jer...he he he....

    ReplyDelete
  2. Wah..nampak menarik.. bolehla masukkan dlm salah satu rancangan masa cuti..lama pulak cuti kali ni

    ReplyDelete
  3. Aida,
    info padat tentang tempat-tempat menarik di Melaka. Thumbs up! Bila la Yati nak sampai sana lagi, last sekali pi, masa Hafizan masih breasfeed, sebab ada kenduri sana. :)

    ReplyDelete
  4. wahhh! InsyaAllah sempat nanti nak pegi ni Aida..kami balik Melaka 20hb/06 :)

    ReplyDelete
  5. Kat sini ada buat festival masa hari pekerja. Tome ni nal beli brg best sbb husben br dpt gaji kan.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)