Thursday, May 15, 2014

KISAH IZZAT DAN KERETA ~ IBU PASRAH DGN KEHENDAKMU WAHAI ANAK :-)

sambungan kisah dulu ~ ijat tak mau dok carseat !
dan ini lah jadi nya...
tak nak lagi izzat nangis bersedih-sedih kena paksa dok carseat dari taska ke rumah.
ibu pasrah membiarkan izzat bersuka hati dlm kereta ibu...

pagi-pagi ok... sebab masih mamai bangun tido pagi...



bila petang hari, tenaga byk!
akal pun byk...
most of the time dok atas pangku kanan la...
buka tingkap and lambai org luar...
siksa skit la ibu nak drive.

bila mood ok, baru la nak dok properly kat seat sebelah :-)


tgn dia memang meraba-raba la segala punat yg ada :-)

problem !
bila sampai rumah, tak nak turun la pula anak bujang sorang ni...
terpaksa panggil mr.asben @ ayah utk amik izzat hmmmmm...

tak mau turun kereta :-(
anak bertuah!!!

maka, moga izzat dari sehari ke sehari lebih jadi good boy ye.
if not, ibu letak balik carseat tu tau!

if jalan jauh, balik kampung, baru dok kat izzat di carseat...
lebih selamat :-)

Photobucket

4 comments:

  1. org kata budak lasak ni bijak...so, doakan yg baik2 je utk dia...

    ReplyDelete
  2. Alahai anak...x nak kuar kete tu mesti mintak bw jejln lg tu, tak puas nak naik kete kot hehehe...semoga membesar dgn sihat dan ceria ye

    ReplyDelete
  3. Haha.. samalah dgn dua mat kat sini. Masa kecil kejap je nak duduk di carseat.. lepas tu mmg takdela.. nak dipaksa pun tak dpaat..diorang pandai..

    ReplyDelete
  4. hihi..anak buah nana pun tak duk diam dalam kereta..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)