Monday, June 02, 2014

DULU IBU PAKSA ~ KINI MENJADI PERKARA BIASA :-)


saya masih lagi sedaya upaya mencuba...
mencuba apa?
mencuba utk meningkatkan minat membaca pada nurin dan syuhada.

ada kala saya izinkan mereka hadap tab... komputer...
and most of the time saya suruh diorang membaca.
pupuk minat membaca...
membaca itu menyeronokkan...

alhamdulillah, sekarang ni dua anak dara ni da tunjuk minat membaca.
kalau dulu hanya baca majalah, sejak 4-5 bulan lepas, diorang da start baca buku cerita.
cerita ringkas kanak-kanak.
tanpa disuruh... tanpa lagi dipaksa...

moga suasana ini berkekalan hingga dua dara ni dewasa in sha Allah...

:-)

Photobucket

7 comments:

  1. Salam Aida..
    memang bagus memupuk minat membaca dari kecil.. harapnya berkekalan :)

    ReplyDelete
  2. anak pempuan mmg mudah minat membaca.Mcm anak akak yg sulung je minat dr kecik,si adik2 yg hero2 tu jenuh paksa br nk baca tu pun sat sgt.

    ReplyDelete
  3. rajin.. semoga jadi anak solehah dan pandai.. :)

    ReplyDelete
  4. tu lah..budak zaman sekarang banyak teralit dengan gadget je.. saya pun nak kena pupuk minat membaca pada anak2.. diorang asyik seronok nak main game je sekarang..

    ReplyDelete
  5. Salam ukhuwah Aida,

    Bagus jika dah terdidik anak2 ni rajin membaca ni kan .. bila dah biasa ianya menjadi kebiasaan.. seronok mereka dengan buku..

    Akak follow .. jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    ReplyDelete
  6. takat ni anak sy yg first je berjaya didik suka baca...yg no 2 tu tak minat...hheee

    ReplyDelete
  7. nana pun saya suruh baca-baca buku cam ni..aritu dia baca buku nina suka baca buku macam mama nana...ada pulak perumpamaan kat blkg ayat tu...:D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)