Friday, June 06, 2014

KUCHING WATERFRONT, SARAWAK ~ AKU DATANG! MEEOOOOWW :-)


pertama kali dlm hidup, gi sarawak :-)
kursus 1 minggu... meskipun trauma & fobia naik kapal terbang, pergi jugak la.
bukan senang nak gi sarawak free kan hi hi hi...



setelah 3 hari terperap dari ahad, rabu ptg baru dpt keluar.
kami ramai-ramai sewa van.
drebar akmal takde, so terpaksa kuar duit sewa van.
sorang RM10 utk pergi & balik akmal - waterfront... ok la tu.

10 orang dlm 1 van :-)
kami terus ke dayang salhah...
kebetulan depan kedai kek lapis dayang salhah tu ada gerai jual ikan terubuk :-)
saya pun order la utk dibawa balik.
nanti jumaat pagi baru diorang akan anta ke akmal.









saya order kek lapis di dayang salhah saje.
jumaat pagi akan anta ke akmal.
memang diakui kek lapis mira lagi basah daripada dayang salhah.
lagi sedap kah? memandangkan saya ni tak la gemar makan kek sangat ~ no komen!
yg penting, naik kenyang kami try test semua sample kek lapis :-)

abis shopping kek lapis... ikan terubuk...
kami terus naik van and ke waterfront ~ seberang sungai.
kami tak naik perahu... semua kemalasan ha ha ha...







time tu da byk kedai tutup.
kami keluar masuk kedai yang mana buka ajer la...



cruise...


sempat la saya bergambo dgn kucing-kucing tu di tgh banda kuching ha ha ha...
kenit aje rupa nyer :-)

and sempat la membeli-belah lagi mlm tu beberapa gift bwk balik...

keychain utk anak-anak & sudah tentu fridge magnet...

utk nurin & syuhada :-) handbag aidilfitri

tshirt utk nurin & syuhada :-)

alhamdulillah... bersyukur la dpt ronda kuching waterfront walaupun kejap...
dpt la tgk-tgk bandar org kan.
sambil survey, moga-moga ada rezeki tahun depan boleh ajak mr.asben dtg holiday sini...

p/s : esok mlm nyer dpt naik perahu melintas sungai tu...
       nantikan next entry ekk :-)

Photobucket

2 comments:

  1. Rindu nak balik Sarawak.. yer btl kek lapis mira basah sikit.. tapi sebenarnya dua2 sedap...ikut citarasa masing2 nak yang moist ke yg kering.. =D

    ReplyDelete
  2. Rindu dengan bumi Sarawak ni.. last sy pergi tahun 1999. Memang tak dapat dipisahkan dgn kek lapis Sarawak & Ikan terubuk masin.. :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)