Sunday, July 20, 2014

BAWAK ANAK-ANAK NAIK KAPAL BESAR ~ MUZIUM SAMUDERA :-)

ari ni lepak umah aje...
semlm da shopping :-)
semua persiapan aidilfitri da complete alhamdulillah...
so, jom citer pasal jalan-jalan :-)


spt yg saya taip kat entry sebelum ni ~ MENARA TAMING SARI, skang nak citer pasal kapal besar di daratan bandaraya melaka :-)
ni kali kedua saya dtg sini...
pertama kali saya masuk kapal besar ni sekitar tahun 1996 / 1997 dulu...
rombongan matriks UIA ke melaka ha ha ha....










tekun anak-anak baca petunjuk...








view dari puncak kapal...
saje je amik gambo muzium kastam :-)

tak dpt nak bwk anak-anak ke muzium kastam.
sebab da lewat petang, da tutup dah!
saya masuk muzium kastam pun masa bertugas ~ meeting dlm muzium ha ha ha...

tu aje la episod jalan-jalan kami yg terakhir before masuk Ramadhan ari tu.
abis je jalan-jalan kat kapal besar, kami rehat and solat maghrib.
pastu terus jalan-jalan kat uptown pahlawan walk tu... beli dinner.



:-)

Photobucket

3 comments:

  1. seronok bawak anak2 jalan2...

    done follow here :)

    ReplyDelete
  2. AF saya pun suka 'naik' kapal ni... mmg excited habis...

    ReplyDelete
  3. tahun lepas 2 kali farah ke melaka..hehehe...best kan dapat jenjalan kat sana..=D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)