Thursday, July 17, 2014

MENU BERBUKA 18 RAMADHAN ~ JANJI IBU ITU PASTI!

bersangkut-paut dgn kisah yg saya coretkan semlm...
keinginan anak-anak yg tertangguh...
ibu realisasi kan... "mlm ni ibu masak ye kakak-kakak..."

3 ketul peha ayam diperap selama 12 jam...

bahan perapan :-
sos tiram
kicap manis
minyak bijan
bawang putih
bawang merah
serai
halia

dipanggang selama 1 jam dgn api yg paling kecik...
guna periuk ajaib generation 2 :-)

panggang tanpa guna minyak...
sos perapan boleh jadi kuah ala-ala kuah kicap :-)

siap !
moist di dalam...
di luar tak terlebih bakar...


masak menu bodoh-bodoh aje pun.
takde la grand sgt...
tapi bila mr.asben & anak-anak kata~ "terima kasih, ibu..."
layu hati ni... cair hati ni...
mau nangis hua hua hua...

alhamdulillah...

jap lagi nak sambung blogwalking...
semlm sempat singgah beberapa blog membaca kisah-kisah ramadhan...
selain daripada henfon yg dihujani notification whatsapp dan fb kawan-kawan dgn kisah si kiki CDM 25.
huh!!!

Photobucket

9 comments:

  1. walaupun menu simple tapi dapat puaskan hati family itu yang paling bermakna kan..=D

    ReplyDelete
  2. Senang pula tgk perap ayam gitu...bole la msuk list utk dicuba ni...):

    Thx ye singgh blog sy...sy folow sini...salam perkenalan...

    ReplyDelete
  3. Yeaaaahhh.. masakan ibu yg paling sedapkan :)
    Rajin betul aida memangang ayam ye .. sedap sudah menu tu ..

    ReplyDelete
  4. nanti nak try buat jugala. tq for the resepi! :)

    dan juga tq sgt2 sebab sudi support dan join segmen saya. good luck ya. :)

    http://www.mystorymory.com/2014/07/segmen-wow-duit-raya-12-17-julai-2014.html

    ReplyDelete
  5. terliur tengok ayam panggang.. seronokkan tengok anak2 selera makan yg kita masak..

    ReplyDelete
  6. kalau kita penat masak pastu ada orang hargai memang rase hilang semua penat tu kan ...hihi

    ReplyDelete
  7. wah..menarik...ila nak cuba resepi ni pulak... anak ila pun suka ayam panggang.....

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)