Saturday, July 12, 2014

SAMBIL TUNGGU VIVA BERTUKAR WAJAH, KITA MAKAN-MAKAN :-)

jgn marah ye sebab dlm gambo ni ada sessi makan time tghari :-)
citer lama baru nak post, gitu la gamaknya...
ni citer 21.6.2014 lepas, weekend terakhir sebelum kedatangan Ramadhan on 29.6.2014 tu...

ajak mr.asben & anak-anak jalan-jalan banda hilir...
sebelum tu, sebelum explore banda hilir ~ singgah di bkt katil utk cuci viva.
viva tu tiap hari ke hulu ke hilir tapi da berbulan tak dicuci ha ha ha...

yg best nya, mr.asben bwk ke car wash yg ada gerai makan ~ terus kami lunch di situ.




 



ada buaian kat tepi tu, izzat memang tak dok diam la...
naik buaian dgn kakak-kakak... tak la boring!
tapi lepas izzat boring naik buaian, dia start ronda...
ramai plak org anta kereta nak cuci ari sabtu tu kan...
lama jugak la lepak situ...

sib baik ada abc, cendol & goreng pisang utk di ngap ngap...

lokasi car wash : simpang empat trafik lights bukit katil ~ nak ke bayou lagoon resort tu.
dari arah ayer keroh, bayou lagoon ke kiri...
car wash ni masuk simpang ke kanan.
depan sikit, sebelah kanan... sure boleh nampak.

so to frens yg holiday di bayou lagoon resort, boleh kot dtg makan sambil kereta dicuci :-)
goreng pisang cicah kicap cili padi ~ terbaik !!!


p/s : ari ni saya berbuka dgn emak abah... paling istimewa, dgn anak buah girl baru yg dilahirkan 1 Ramadhan ari tu :-)

Photobucket

2 comments:

  1. ooo..baru tahu memang ada tempat nama bukit katil ye..suami selalu cakap nak ke bukit katil,..tapi,bukit katilnye tu kat dalam bilik dalam umah ni jer..hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)