Wednesday, July 09, 2014

TAHUN NI KAMI BERPUASA, BERBUKA & BERSAHUR 4 SEKELUARGA :-)

lama x update blog ni...
lama x blogwalking...
mood ramadhan :-) lebih concentrate kepada beberapa perkara lain...

alhamdulillah...
syukur nikmat yg dikurniakanNya...
da 11 hari kita berpuasa...
dan da 11 hari juga anak-anak dara ~ Nurin & Syuhada ~ berpuasa.
and paling best, saya memasak untuk tiap kali berbuka & bersahur.
ada 1 hari tu aje beli sebab ijat demam, and nak bawa ijat ke spital.
tak sempat masak...

cuba sedaya upaya utk memasak tiap kali balik keje.
tak lah mcm tahun-tahun yg lepas, kebanyakannya beli aje :-(





tu la di antara yg sama masak...
utk mr.asben & anak-anak...
ada lauk yg boleh forward ke hari esoknya :-)
masak sendiri so tahan lama la sikit kan, fresh from the oven la katakan...
jimat!!!

ada satu hari tu saya buat kuew teow kantonis...
semlm masak sambal ikan tenggiri & kubis masak lemak putih...
and isnin lepas ~ sempat buat spagetti bolognese :-)

excited nak masak ni bukannya apa... bukannya pandai masak sgt!!!
sebab anak-anak dara berdua tu da berpuasa, so nak diorang makan masakan kita la.
tu aje...
sedap ke tak sedap ke ibu masak ~ tiap kali tanya, komen diorang ~ "sedap!!!"
ha ha ha ha :-)

Photobucket

3 comments:

  1. Alhamdulillah tu. Sama2 makan dgn nikmat makanan yang sedap. Saya oun ada beli pekasam daging lepas tgk di blog ni. Boleh la juga rasanya.. utk sahur mmg rasa sedap.

    ReplyDelete
  2. masakan ibu yang terbaik jugak untuk anak-anak...:D

    ReplyDelete
  3. alahai ..gurlpppp...sedapnya semua lauk pauk tu ..hihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)