Tuesday, September 30, 2014

BILA BALIK KAMPUNG, JADI LA BUDAK KAMPUNG :-) SERBA-SALAH IBU NAK MELARANG...

weekend kami memang susah nak ada rumah.
kecuali saya or mr.asben keje...
other than that, memang out-station :-)

last weekend, balik seremban...
ahad pagi, anak-anak bangun awal.
saya & mak mertua prepare breakfast and lunch matters...
mr.asben most of the time dia akan berkemas la pe patut kat umah bonda nya...

anak-anak bertiga ?


mak mertua panggil saya...
katanya, "cantik sgt mami tgk kan anak ko tu ha..."
saya pun jengah kat pintu...
nampak la izzat sedang dok elok kat bwh pokok jambu tu sorang-sorang...
cepat-cepat amik phone and snap gambo di atas tu.

and pastu saya panggil la izzat :-)


biasa la... nampak ibu dgn phone, terus dia aksi peace nyerrrr...





oic... anak-anak main masak-masak bertiga.
izzat join aje la kakak-kakak nyer kan hi hi hi...

bila da hampir tghari, saya nak la panggil anak-anak bertiga masuk.
sebab da panas terik kan...
takde lagi kat bawah pokok jambu!!!



ooooooic... da tukar tempat tepi dinding umah.
nurin kata sebab ada ulat buah kat meja tu...
izzat pun elok sgt la dok tepi kakak-kakak sama-sama main pondok-pondok...

yg pasti, abis bunga nenek jadi mangsa kena petik jadi sayur la konon ha ha ha...

saya tak brape suka sebeno nyer diorang kat luar...
ditakuti ada org jahat!
maklum la kan zaman skang ni pantang ada anak-anak terbior...
mcm-mcm boleh jadik!!!

tapi bila diorang explore dunia cam gitu, jadik ok plak bagi diorang lepas sesekali kan...
hmmmm anak oh anak..

Photobucket

2 comments:

  1. Saya lebih suka anak2 explore di luar..tapi dalam pemerhatian sya la..huhu..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)