Friday, October 24, 2014

AGROTEK GARDEN RESORT ~ ULU LANGAT, SELANGOR

bersua lagi di pagi jumaat...
alhamdulillah :-)

satu cerita lama...
ok kot utk share :-)



nak dijadikan cerita, 29sept - 2okt ari tu saya berkursus.
di agrotek garden resort, ulu langat, selangor...

jalan kecik nak masuk ni sungguh la indah !

tq :-)
saya sudah datang...

cantik nya !
rugi kalau tak amik gambar ni...

ada plak pelantar kecil ni...
kot la nak lepak celup-celup basah-basah kan kaki kat sungat kecik tu kan :-)

kena menyeberangi sungai !!!
and jambatan nyer sungguh unik...
menarik perhatian sungguh !!!

view kanan jambatan...

view kiri jambatan...
nampak la pelantar kecil tadi tu kan...


bumbung nya elok dihiasi dgn kain batil :-)

sempat la saya snap snap gambar-gambar di atas tu on the way dari parking lot ke receptionist nya.
agak cantik pemandangan sekeliling resort ni penuh dgn pokok hijau, pokok bunga yg menarik.

da amik kunci bilik ~ dpt bilik rumbia 5.
bilik saya kata nya sebelah aje parking lot...
so kena la pusing balik :-)
seberang jambatan sekali lagi hi hi hi...

amik gambar lagi... dari seberang sini plak la kan...

wow! sungguh cantik jambatan sebelah sana tu hah...
buluh gitu kan...
and bawah nyer ada air terjun kecik...
so beautiful !

jom check in bilik... letih!




view luar amat terbaik...
but bilik nya... bagi saya amat tak selesa! hu hu hu!
maaf la ye... kursus jabatan and gini servis bilik?
no no no oh no... sib baik satu bilik dpt dok sorang-sorang...

saya tido kat queen bed tu... beg semua pun saya letak situ...
katil double decker tu mcm tak selesa! tilam nyer nipis...
almari nyer pun mcm nak roboh :-(

bilik penuh semut di setiap penjuru bilik...
tandas pun bersemut and tak brape bersih...
jamban nyer tak bleh flush!!!!!!

ada disediakan towel.
but towel nyer amat la tak bersih!!!
mcm lap kaki aje rupa nya... diorang tak jaga kualiti :-(

sib baik saya da prepare bw sabun, shampoo, ubat gigi, hanger, ...
selesa la sikit...

gambar ni saya snap mlm ye...
lupa plak nak snap waktu siang :-)

lepak di luar bilik next morning...

mlm pertama tu tido dgn lena, alhamdulillah...
takde nyamuk! 
takut jugak ada nyamuk kan... bilik nya tak la bertutup, ada lubang-lubang juga yg membolehkan nyamuk masuk... alhamdulillah!
then, bila da jam 3-4 pagi, Ya Allah sejuk nya!!!
maklum la, diorang kata area ni da dekat dgn gunung nuang...
kaki gunung nuang, confirm la sejuk kan...

pagi tu nak gi kelas, decided nak naik jambatan buluh la plak kan...
mcm best aje jambatan tu :-)

jom lalu sebelah sana plak pagi ni...



tu hah jambatan yg semlm tu....
cantik sgt... ada tangga nak ke tebing sungai gitu...





nak naik ke surau...

surau nya gitu aje :-) unik...

dewan makan...






suasana nya amat segar...
sesuai rasanya nak bawa anak-anak murid ke sini untuk kem motivasi :-)


Photobucket

3 comments:

  1. Nampk mcm cntik biliknys..
    Ada ropol2..mmm..kotor spoillah

    ReplyDelete
  2. Satu malam how much untuk bilik yg ada katil dorm tu?

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)