Friday, October 03, 2014

DATARAN 1MALAYSIA, KLEBANG ~ JOM MAKAN DLM BAS...


alhamdulillah...
15.9.2014 lepas kami da gi tempat ni :-)
just imagine ~ sbg org melaka kami tak tau kewujudan tempat ni sebelum ari kejadian.
mr.asben nak ajak gi sebab dia dpt tau dari opismet.

bila saya dgr ayat, "... makan dlm bas..." saya pun jadi excited.
meskipun agak blurrr dgn ayat tu.
google skit and dpt idea... jom la.
after maghrib tu kami pun pergi ke klebang.

di dataran 1malaysia, klebang...
tepi pantai.
ada playground...
byk bas lama dijadikan tempat berniaga cenderamata & makanan :-)

kesemua bas lama tu saya pernah naik zaman kecik hingga remaja dulu kala.
sekarang ni di melaka bas awam da di standard kat ~ bas panorama.
bwh kerajaan negeri...
so bas-bas lama ni semua diberhentikan perkhidmatannya...

ni idea CM lama ~ tok ali rustam...

syuhada bergambo dari 'dapur' bas...


ruang dlm bas tak la besar sgt.
saya dan nurin dok kat seat tu pun tak muat ha ha ha...
ada juga kerusi meja di luar bas.


sempat la kami intai dari dlm bas ke tempat masak-masak tu...



boy bertuah ni punya la excited...
happy !







sgt letih melayan izzat!
naik turun bas.
tarik-tarik kerusi.
berlari-lari ke sana ke mari...
hinggakan saya makan tak betul dok pantau izzat hu hu hu...



sepanjang-panjang jalan tu ada bas dan ada gerai makan.
so kalau dtg pilih la mana-mana yg berkenan di hati.

makanan yg kami makan mlm tu ~ sedap.
harga ~ berpatutan. harga gerai la...
mcm ada dijual kat gerai yg kami singgah tu...
  • nasi goreng
  • kuew teow goreng
  • mee/mihun goreng
  • rojak buah
  • aneka burger
  • otak-otak
dan beberapa lagi yg saya tak ingat!

before balik, saya singgah jap kat bustel :-)
bustel = hotel dlm bas...






so, kalau uolls berkenan nak stay 1 mlm di bustel, klebang ni...
call la no tipon di atas ye.

ni bukan kali terakhir kami dtg.
in shaa Allah pasni nak dtg lewat ptg before maghrib.
nak tgk matahari terbenam di tepi laut (chewah!!!)...


Photobucket

5 comments:

  1. akak pun br tahu tempat ni..belum berkesempatan lagi

    ReplyDelete
  2. salam kenal...datng dari blog umialya..
    sy pun tinggal di melaka
    sudah follow sini..sudi follow le saya juga ^_^

    ReplyDelete
  3. menarik, lepas ni kalau g melaka boleh la ajak asben bawa kesini..

    ReplyDelete
  4. Wah.. saya baru tahu ni. Lain kali kalau ke melaka boleh terjah sini pulak. Seronok juga macam ni kan, lain dari yang lain..

    ReplyDelete
  5. Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
    http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

    Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)