Sunday, November 30, 2014

MARRIED AT FIRST SIGHT US SEASON 1 ~ ASTRO 709 LIFETIME

ptg semlm saya tgk tgk siaran ulangannya ni :)
hujan kat luar masa tu...
anak-anak buat keje sendiri...
best layan citer ni rupanya...

Jason/Cortney — Monet/Vaughn — Jamie/Doug

uolls pernah tgk tak?
saya x dpt tgk pada waktu nyer.
episod pertama saje saya dpt tgk ontime secara tak sengaja...
lain-lain da terlajak, and terlepas waktu hi hi hi...
tau la astro kan, confirm 100% ada marathon siaran ulangan...
semlm ada ulangan sampai episod 8 :)

channel 709
wednesday
10 mlm

agak menakutkan rancangan realiti yg ni.
ia mcm citer mencari jodoh.
then ejen tu cari kan jodoh tapi kita hanya tau pasangan kita tu di hari perkahwinan !!!
oh tidak !

ada 2 pasangan kulit putih & 1 pasangan kulit hitam :)
dari hari perkahwinan mereka ~ berkenalan di atas pelamin...
honeymoon...
then hari ke 10 diorang kena dok bersama ~ scary!!!

antara tiga couple, jason & cortney yg mcm ada tarikan di antara satu sama lain dari pertama kali diorang bertentang mata. and diorang sgt selesa bersama. and both of them nampak sgt sesuai ~ my feveret couple!!!
jamie & doug
plak, jamie at first sgt tak tertarik kat doug (tak hensem kot !!!). but later, lepas honeymoon and pindah dok sama-sama, baru tarikan tu sampai...
paling teruk ialah
monet & vaughn hu hu hu... bergaduh selalu! dok berasingan 1-2 hari...


time tgk citer ni ~ perkataan EXPERIMENT di sebut oleh pakar-pakar cari jodoh tu.
experiment kata ko semua ni ??! 
sgt la tak bagus bunyi nyer... bab nikah kawin mana bleh main-main :)

mcm kita lebih baik if mak abah yg carik kan jodoh, kan?
tu pun ada la tempoh berkenalan... bertunang...
ada la time nak cari sesuatu yg menarik tentang bakal jodoh kita tu kan...

pelik pelik pelik pelik betul rancangan realiti omputeh ni :)


apapun, kita tgk la ekk apa akhirnya...
adakah after 5 minggu nanti diorang akan bersama kekal kawin or bercerai...

Photobucket

5 comments:

  1. Nak dapat keserasian, bukannya mudah..

    ReplyDelete
  2. Tak pernah tengok sebab tak de astro.. memang tak sesuai nak jadikan perkahwinan macam bahan mainan.. kalau sesuai ok.. kalau sebaliknya, naya tu..

    ReplyDelete
  3. kalau nak jdi dropship produk ini macam ner...

    ReplyDelete
  4. hooo cerita kahwin kahwin barat nih memang selambar je,


    Jom ramai ramai makan Minyak Ikan

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi tengok cite ni.
    Depa ni tak kawin pun boleh jadi macam kawin.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)