Monday, December 01, 2014

BAWA EMAK ABAH MAKAN-MAKAN TEPI SUNGAI MELAKA ~ SATE & MEE REBUS TERBAIK !!!

meh nak cerita skit ~ mana la tau ada blogger tgh holiday di melaka :)
rabu lepas, emak abah saya dtg umah...
adik bongsu saya ikut ~ baru abis spm kan, merdeka !!!
and khamis tu saya amik half day ~ bwk emak abah makan tghari :)

mula-mula kitorang gi pasar besar melaka ~ nak makan sate & the marveles nasi gunting...
tapi masa tu da kul 2.30 ptg, pasar besar sudah tutup !!!
terus la abah ajak ke tepi sungai :)




sib baik cuaca tak panas terik...
sederhana... sebab mcm mau ujan !
memang ramai org... da tempat strategik tepi sungai melaka....
cantik...
lalu-lalang plak melaka cruise...




sambil tunggu makanan dtg, spt biasa kami selfie...
mengabadikan kenangan :)

dgn abah / atok...

dgn emak / wan...



mcm ada ~ sate perut, sate hati, sate ayam, sate daging, sate kerang :)

di tepi sg melaka aje...
mee rebus udang :)

adik yg sudah merdeka !!!
mau tunggu result spm aje...


kedai ni kat kampung jawa, bandar melaka...
masuk dari jalan bunga raya.
parking kereta agak jauh sikit la, kena berjalan...
parking swasta rm3 sehari.
ok la.... aman skit nak tinggalkan kereta sebab ada yg tolong jaga :)

best! recommended...

Photobucket

3 comments:

  1. 1st time dengar nasi gunting.. macam mana tuuu???

    ReplyDelete
  2. Macamana rupa nasi daging tu?
    Saya pun rela bayar parking mahal.asalkan terjamin keselamatannya.

    ReplyDelete
  3. Nasi gunting tu, daging tetelnya digunting2... Telur asin dan kuah gulainya... Harganya, lupa pulak ;)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)